Cum să îți încălzești locuința fără centrală termică și energie electrică. Trucuri ieftine și eficiente

Cum să îți încălzești locuința fără centrală termică și energie electrică. Trucuri ieftine și eficiente
Trucuri: cum să-ți încălzești locuința pe bani puțini?

Românii sunt nevoiți să găsească metode inedite și folositoare pentru a ține în frâu sumele care se îndreaptă către centrala termică și energia electrică. Ce trucuri ieftine și extrem de eficiente au găsit aceștia?

Trucuri ieftine și eficiente pentru încălzire fără centrală termică și energie electrică

Nopțile reci din octombrie sunt grele pentru cei meteosensibili și care încă nu se pot bucura de căldură, lucru pe care îl resimt majoritatea bucureștenilor. În locuință este cu mult mai rece pe timpul serii, cu toate că unele zile poate sunt mai călduroase. Un lucru pe care poți să-l faci este să izolezi bine ferestrele.

Dacă frigul se strecoară pe la rama geamurilor, utilizează rulouri din perne lungi sau pături mici care să astupe exact acel loc. De asemenea, poți să te folosești de o folie cu bule pe care să înfășori un burete și o lipești la baza ferestrelor.

Mai mult decât atât, e foarte de folos dacă gătești des la cuptor. Profită de serile reci și prepară masa la cuptor. De cele mai multe ori mâncarea făcută astfel durează mai mult, iar de asta te poți bucura în tihnă, la căldură.

Poți și să scoți din dulapuri lenjeria călduroasă. Este de folos să treci la ‘garderoba’ de iarnă. Pilotele din sezonul rece pot fi deja folosite pentru că sunt mai pufoase și mai călduroase pentru că multe din ele sunt fabricate din flanel. Încălzește patul cu sticle fierbinți!

Acest truc era folosit pe vremea bunicilor și chiar cu mult înainte de asta, dar este bun și în ziua de azi. Fierbe apă și toarnă în două sau trei sticle care se închid bine. Pune-le în pat chiar sub pilota ta și te vei încălzi în câteva secunde.

Desigur că o metodă mai practică și modernă este perna electrică. Poți oricând să apelezi la cea din urmă sau la un calorifer electric ce consumă mai puțin și pe care să-l poziționezi exact în camera unde dormi noaptea, pentru a încălzi exact locul de care te folosești pentru ca toată căldura să se distribuie în spațiul în care este nevoie.

Nicușor Dan: „Am preluat o situație financiară tare complicată’

„Obligativitatea în realizarea in­vesti­ţiilor privind reabilitarea şi modernizare a sistemului de termoficare este a Primăriei Municipiului Bucureşti”, au precizat reprezentații instituției.

„Bucurestenii nu vor rămâne fără căldură și apă caldă. Am preluat o situație financiară tare complicată, pe care în aceste 8 luni de mandat am redresat-o foarte mult. Deci nu există acest risc”, declara edilul Capitalei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI