Cum folosești bicarbonatul de sodiu pentru a-ți curăța autoturismul. Vei uita de spălătoria profesională. Rezultatele sunt uimitoare

Bicarbonat de sodiu face minuni și la curățarea mașinii

Vrei să folosești bicarbonatul de sodiu și la altceva în afară de prăjituri? Încearcă să-ți cureți mașina cu el. Ai să fii uimit de cât de eficient este pentru îndepărtarea murdăriei întărite. Te scapă de mersul la spălătorie și de o cheltuială în plus. Fii, totuși, atent la cum cureți mașina. Îți voi explica în rândurile următoare.

Bicarbonatul de sodiu face minuni în multe situații și nu doar în cele culinare. Este una dintre cele mai utile substanțe chimice, dar trebuie folosită cu responsabilitate și în anumite cantități, în funcție de activitate.

Bicarbonatul de sodiu este soluția ideală pentru curățarea aproape oricărei suprafețe datorită efectului său ușor abraziv. În funcție de cantitatea pe care o pui când prepari soluția, bicarbonatul poate să curețe eficient, sau să curețe mai mult decât ar trebui.

Cum cureți mașina cu bicarbonat de sodiu

Cum folosești bicarbonatul de sodiu pentru a-ți curăța autoturismul. Vei uita de spălătoria profesională. Rezultatele sunt uimitoare

Având în vedere efectul său abraziv, ai grijă cum îl folosești în cazul mașinii. În mod normal, dacă automobilul tău are vopsea metalizată, e recomandat să nu folosești bicarbonatul pentru că va zgâria suprafața. Există, însă, alte suprafețe unde ar fi indicat: la curățarea farurilor, a geamurilor, a pneurilor și a preșurilor. Să zicem că ai putea să încerci și pe caroserie, dar doar dacă e vorba de mizerie întărită și vrei să eviți utilizarea unei perii, care, cu siguranță că va zgâria vopseaua.

Ca să nu riști, amestecă doar o ceașcă de bicarbonat de sodiu într-o sticlă de 1 – 2 litri de apă și folosește doar o lavetă moale.

Adevărate minuni face la curățarea farurilor. În loc să dai bani la un service pentru lustruirea lor (care e mai mult sau mai puțin eficientă), mai bine ai încerca întâi metoda asta. Este extrem de utilă și la curățarea jantelor, mai ales dacă ai unele din aliaj și vrei să le menții strălucitoare. Secretul este să nu folosește un instrument de frecat foarte abraziv sau perii. Poți curăța și interiorul mașinii cu bicarbonat, mai exact, bordul și accesoriile din plastic.

În cazul farurilor, la fel de eficientă mai este și pasta de dinți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI