Cum să împodobești bradul de Crăciun ca să arate cât mai elegant. Ce trucuri să aplici

de: Anca Lupescu
28 11. 2023

Pomul de Crăciun este punctul central al fiecărei case în perioada sărbătorilor. Dar cum să împodobești bradul de Crăciun ca să arate cât mai elegant? Specialiștii în decorațiuni ne învață cum să facem ca bradul să arate cât mai bine.

Pași de urmat pentru un brad de Crăciun elegant

Construiește un concept. Pentru ca un brad de Crăciun să arate elegant are nevoie de un element care să lege totul împreună. 

Vezi și: Cum păstrezi bradul de Crăciun mai mult timp. Trucuri ca să reziste

Bazează-ți conceptul bradului de Crăciun pe o anumită paletă de culori, o colecție de ornamente sau o temă preferată. Apoi, găsește inspirație de stil din bloguri de design, site-uri de decorațiuni interioare sau Pinterest. În final, fă-ți un panou de inspirație pentru a-ți aduce viziunea la viață. Acest lucru te va ajuta să alegi decorațiunile de care ai nevoie.

Începe cu ornamente clasice. Când decorezi bradul, începe cu ornamente într-o schemă de culori clasice precum argintiu, auriu, alb, roșu și verde. Aceste nuanțe se combină bine între ele pentru a crea un concept diferit în fiecare an.

Desfă și modelează. Desfăcutul și modelarea bradului poate dura ceva timp, dar sunt parte esențială a procesului de decorare. Acest lucru te va ajuta să obții un aspect bogat și realist pentru piesa centrală, dacă ai un brad artificial.

Cum să împodobești bradul de Crăciun ca să arate cât mai elegant

Înainte de a pune luminițele în jurul unui brad, verifică dacă acestea funcționează. Începe de josul bradului și lucrează în sus și în jos printre ramuri.

Citește și: Amenzi mari pentru români din cauza bradului de Crăciun. Ce trebuie să faci cu el, de fapt. Atenţie mare!

Pentru a decora ca un profesionist, privește-ți bradul de Crăciun în secțiuni: partea de sus, mijloc și partea de jos. Stilizează fiecare secțiune, începând de sus, apoi lucrează către jos.

Pentru un aspect mai echilibrat, poți să împarți bradul în cadrane. Acest lucru asigură că două decorațiuni sau globuri similare nu sunt prea aproape. 

Combină ornamente mari și mici pentru adâncime. Nu există reguli stricte pentru a atârna ornamente. Cu toate acestea, experții tind să înceapă cu cele mai mari. Acestea sunt ascunse mai adânc în frunziș pentru a adăuga adâncime. Ca rezultat, se obține un aspect frumos și stratificat.

Pe de altă parte, ornamentele mai mici arată cel mai bine atârnate în vârfurile ramurilor. Designerii fac acest lucru pentru a crea un efect de fluture. 

O altă modalitate de a stiliza ornamentele este să le grupezi împreună. De exemplu, gruparea ornamentele de același stil pentru un aspect uniform. Sau, obține un contrast jucăuș folosind diferite designuri.

Citește și: Când se despodobește bradul de Crăciun. Ziua în care este bine să faci asta, potrivit tradiției

Decorează-ți bradul de Crăciun ca un profesionist folosind beteală ca decorațiune. Cele cu sârmă pentru că sunt mai ușor de modelat și stilizat. Suprapune-le pentru a crea textură. Sau poți folosi benzi colorate pentru a face fundițe ori hârtie creponată colorată pentru un aspect jucăuș. 

Cum să eviți un brad supraaglomerat

Ca să eviți ca pomul tău de Crăciun să arate neîngrijit și foarte plin, ai grijă să rămâi la doar două culori. Poți să te joci cu nuanțele, dar nu folosi prea multe culori contrastante. 

Află și: De ce împodobim bradul de Crăciun. Care este semnificația acestei tradiții

Nu umple prea tare bradul cu decorațiuni foarte diferite, ci rămâi la o schemă de culori și decorațiuni cât mai asemănătoare.