09 iun. 2024 | 19:48

Cum să folosești aerul condiționat toată ziua, fără să consume mult curent. Trucuri pentru a avea răcoare în casă la costuri mici

Utile
Cum să folosești aerul condiționat toată ziua, fără să consume mult curent. Trucuri pentru a avea răcoare în casă la costuri mici

În timpul verii, unul dintre principalii noștri aliați pentru a combate căldura din casă este aerul condiționat. Cu toate acestea, aerul condiționat ne poate aduce și mari neplăceri, pe lângă posibilele răceli și costuri uriașe la facturile de la curent. Există însă câteva trucuri pe care le poți pune în practică pentru a avea răcoare în casă la costuri mici. Iată câteva dintre acestea:

Setează temperatura optimă

Setează temperatura de răcire la 26°C. Unii consideră că temperatura ideală este de 21 de grade, însă o temperatură de 26º C este mai mult decât suficientă, ceea ce va permite, de asemenea, economii la factura de electricitate. Experții atrag atenția că o diferență mai mare de 12ºC față de exterior nu este sănătoasă.

Păstrează temperatura constantă

Este esențial să nu oprești și să tot pornești aerul condiționat, deoarece acest lucru generează vârfuri de consum care sfârșesc prin a crește factura. Ideal este să îl menții constant la o temperatură adecvată.

Economisește cu modul ecologic

Majoritatea aparatelor de aer condiționat au acest mod: în unele cazuri, atunci când este activat, aparatul se reglează la o temperatură ușor mai ridicată, ceea ce poate duce la o economie de aproximativ 30% din consumul de energie, după cum afirmă OCU.

Maximizarea performanțelor

Există mici lucruri pe care le poți face pentru a profita la maximum de puterea de răcire a aerului condiționat. Este vorba despre închiderea camerei în care este amplasat pentru nu pierde răcoarea sau oprirea acestuia cu 15 minute înainte de a ieși din casă, de exemplu.

Optează pentru un aparat mai eficient

Unele aparate de aer condiționat pot consuma cu până la 60% mai multă energie, deși au performanțe similare. Pentru a îmbunătăți durata de viață a aparatului și pentru a utiliza mai puțină energie, este indicat să întreții aparatul și să cureți filtrele de praf cel puțin o dată pe an.

Sfaturi pentru un aer condiționat mai eficient

De asemenea trebuie să știi că există un truc pentru a face mai eficient aerul condiționat, astfel încât să nu consume multă energie electrică.
Acesta constă în coborârea jaluzelelor sau tragerea perdelelor, astfel încât să puteți împiedica lumina directă a soarelui să intre în casă.

De fapt, acest lucru este esențial în timpul orelor de căldură maximă, adică între orele 12:00 și 16:00. Poate părea prea simplu, dar acest lucru te va ajuta să nu mai pornești aerul condiționat la prima oră a dimineții.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Schimbări la plata taxelor. Măsura care intră în vigoare în 2025
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Se montează obligatoriu pe mașini. Ordin pentru 2025. Nu mai poți circula după 21 februarie
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Anunț privind PENSIILE din 2025! Cum se MAJOREAZĂ de FAPT
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro