16 sept. 2022 | 19:41

Cum să fierbi corect fasolea. Trei trucuri geniale care te scapă de gaze

Sfaturi Culinare
Cum să fierbi corect fasolea. Trei trucuri geniale care te scapă de gaze
Cum să fierbi fasolea în mod corect? Unele gospodine greșesc.

Majoritatea românilor iubesc să consume fasole, dar nu toate gospodinele știu să o gătească. Deși pare ușor de făcut, trebuie puțină îndemânare pentru o astfel de rețetă. Bucătarii profesioniști vin cu sfaturi pentru o fasole făcută ca la carte. Trebuie neapărat să ai grijă la timpul de fierbere. Află și tu cât este ideal să stea pe foc și dacă trebuie să îi schimbi sau nu apa în timpul pregătirii! Poți să scapi rapid de gaze.

Truc pentru gospodine: cum să fierbi fasolea corect

Cu siguranță mulți oameni au renunțat să mai mănânce o ciorbă bună de fasole sau o mâncare de fasole scăzută din cauza gazelor care sunt incomode și rușinoase pentru mulți. Află că poți să scapi rapid de acest detaliu și să te bucuri în continuare de preparatul tău preferat.

Secretul este să o gătești ca la carte. Specialiștii au descoperit o serie de trucuri care te scapă de gaze după ce mănânci fasole. Ai mai jos câteva metode care te vor ajuta să fierbi fasolea exact cum trebuie.

Ce fac bucătarii profesioniști?

1. Bicarbonat de sodiu: adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu la rețeta cu fasole pentru a reduce gazele intestinale. Compusul alb folosit de cele mai multe ori în aluat ajută la descompunerea unor zaharuri care provoacă gazele și nu modifică deloc aroma preparatului.

Este nevoie de o lingură de bicarbonat de sodiu la 4 litri de apă. Acest ingredient pe care cu siguranță îl ai în casă se presară în apă în timpul fierberii. Lasă fasolea mai întâi la înmuiat, ulterior pune boabele la fiert. Scurge apa și clătește de mai multe ori boabele cu grijă.

2. Oala cu presiune: gătirea sa într-o oală sub presiune ajută la descompunerea rapidă a zaharurilor. Prin acest mod gazele intestinale sunt ținute la distanță. Înmoaie fasolea între patru și opt ore, scurge și clătește boabele de câteva ori.

Pune fasolea în vasul sub presiune și adaugă apă peste. Setează presiunea până la 15 kilograme și gătește preparatul preț de 10-12 minute.

3. Timp lung de înmuiere: aceasta este cea mai ușoară metodă și cea mai folosită. Pune boabele uscate într-un recipient și acoperă totul cu apă pentru a lăsa boabele să se înmoaie. Procesul durează între 8 și 12 ore, dar soluția elimină gazele. Specialiștii recomandă să clătești fasolea la fiecare trei ore.

Schimbarea frecventă a apei ajută ca amidonul în exces să fie eliminat. Fasolea trebuie mai apoi pregătită cu bulion de roșii, ceapă călită, usturoi, foi de dafin și cimbru uscat.

PlaySport
A umilit-o public pe Anamaria Prodan: „Îi dau bani lunar: 2.000 de euro! Cere și extra”
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
Nu plătesc chirie, dar nici nu pot fi dați afară din locuință. Cum a fost păcălit de chiriași proprietarul unei case din Brașov
Cancan.ro
Cristian Cioacă a comis-o din nou, la 17 ani de la dispariția Elodiei Ghinescu: „I-a luat tot, și viața, și tot ce…”
GSP.ro
Nu a ținut pasul. O artistă faimoasa a dat detalii picante din dormitor: „Am făcut sex de peste 10 ori în vacanță. Se putea și mai bine”
Stirile PROTV
Incendiu violent în sectorul 1 din Bucureşti. 16 autospeciale de stingere intervin
Romania TV
Se scumpesc ţigările! Cât va ajunge să coste un pachet începând de mâine
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care au casă la curte. Legea pe care trebuie să o respecte toți vecinii
EVZ.ro
Cătălin Botezatu, despre „designerii” de pe Instagram: „Sunt multe fetițe care au bani de la amant”
Adevarul
La ce se uită de fapt musafirii când vor să știe cât de curată este casa gazdelor. „Așa ne-am despărțit eu și fosta logodnică după ce i-am vizitat părinții“
BZI.ro
Simona Halep a făcut o schimbare radicală de look! Fanii nu au știut inițial cine este – FOTO
Spynews.ro
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Libertatea.ro
Momentul în care un medic este „înghițit” de trotuarul care s-a surpat brusc, în centrul unui oraș brazilian. Bărbatul și-a fracturat femurul
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Schimb de replici între Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu, imediat după cununia civilă! Oana Moșneagu nu a mai suportat și a intervenit: ”Ăștia suntem noi!”
Redactia.ro
Anamaria Prodan i-a propus lui Gigi Becali să-i fie naș la nunta cu Ronald Gavril. ”Da, m-am împăcat cu Gigi!”
Digisport.ro
Zodii cărora viața li se schimbă radical după Eclipsa de soare din 8 aprilie. Transformări și noutăți la tot pasul
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
SUA avertizează: China ajută Rusia să câștige războiul cu Ucraina. Îi trimite echipamente și imagini de pe front
Digi24
Un mare actor, iubit de public, a ajuns de nerecunoscut! Imaginile au emoționat mii de oameni
Unica.ro
Viața la bloc. Factura la întreținere. Lucruri pe care nu le știu proprietarii
EVZ.ro
CRBL și Elena, soția lui, vor divorța! Cei doi au ales să se separare, după 16 ani de căsnicie: „Cu inimile împovărate de tristețe...” / FOTO
Spynews
Dispare buletinul fizic? Intră în vigoare din 2026. Se aplică în toate țările UE
Capital.ro
Cutremur în Muntenia, Brăila. Este al doilea seism produs în mai puţin de 24 de ore. Reacţia oamenilor
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Ce i-a transmis public Cristina Ciobănașu lui Vlad Gherman după ce s-a căsătorit. Reacția actorului a venit imediat. Ce i-a răspuns
Avantaje
Vechimea în muncă la pensie. Cum este afectată de reducerea programului de muncă
Mediaflux
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro