Cum să faci cele mai bune macaroane cu brânză. Ies exact ca în copilărie, ingredientul care dă tot gustul

de: Sabina Anastasia
04 03. 2024

Bucătarul Ovidiu din Bacău – sau Bărbosu, așa cum este cunoscut în mediul online, a dezvăluit ce ingredient cheie adaugă în macaroane pentru a le da un gust deosebit. Rețeta pe care trebuie să o respecți, dacă vrei să te bucuri de cele mai savuroase macaroane cu brânză.

Rețeta lui Bărbosu de macaroane cu brânză

Macaroanele cu brânză sunt un fel de mâncare deosebit de aromat. Ele pot fi servite la micul dejun, prânz sau cină mai ales copiilor, dar nu numai. Nu necesită mult timp de pregătire. Pe scurt, pui doar la fiert pastele, le legi cu compoziția potrivită, prepari toppingul și… gata!

Un astfel de fel de mâncare este o alegere excelentă pentru orice masă sau ocazie. Poți servi macaroanele cu brânză în forma propriu-zisă, cu gem sau dulceață deasupra, așa cum procedează bucătarul Ovidiu din Bacău – sau Bărbosu, cum este cunoscut în mediul online sau împreună cu alte alimente.

Citește și: Secretul celor mai bune macaroane cu brânză. Ingredientul pe care mulți îl ignoră

Bucătarul mai sus numit a dezvăluit pe rețelele sociale că adaugă un ingredient deosebit pentru a oferi un gust deosebit preparatului, anume fructe uscate. Bunicile noastre foloseau prune sau caise uscate, însă poți pune și alte fructe, cum ar fi stafidele sau merele.

Macaroane cu brânză. Listă ingrediente

  • apă pentru fiert macaroanele
  • puțină sare
  • macaroanele propriu-zise
  • brânză de vacă
  • cremă de brânză
  • zahăr și esență de vanilie
  • fructe uscate: stafide, mere, caise sau altele (ingredient cheie)
  • coajă de lămâie
  • câteva ouă

Citește și: Rețetă de mac & cheese ardelenesc. Cum faci macaroane cu trei feluri de brânză și bacon

Macaroane cu brânză. Mod de preparare

  1. Se pune apă la fiert, în care se presară puțină sare.
  2. Se adaugă macaroanele și se lasă la fiert circa 8 minute.
  3. Se pregătește umplutura: brânză de vacă (sau urdă), cremă de brânză (sau telemea sau mascarpone), zahăr, esență de vanilie, coaja rasă de la o lămâie, 3 ouă.
  4. Se adaugă în umplutură și fructe uscate, ținute în rom pentru o oră înainte de a fi folosite, astfel încât să adauge aromă.
  5. Se presară deasupra compoziției zahăr brun, în funcție de gust și se amestecă ingredientele.
  6. Se strecoară macaroanele de apă, apoi se adaugă în compoziție.
  7. Se așază macaroanele cu brânză într-o tavă și se nivelează.
  8. Se dă tava cu macaroane cu brânză la cuptor, la 180 de grade, timp de 20 de minute.

Macaroanele cu brânză și fructe uscate sunt gata. Pot fi servite imediat, cu grijă să nu se ardă cineva din cauza temperaturii lor ridicate. Se pot consuma ca atare sau cu gem sau dulceață deasupra, în funcție de preferințele și gusturile fiecărei persoane de la masă. Poftă bună!