Cum să faci acasă cartofi prăjiți, crocanți și delicioși ca la fast food. Detaliul la care trebuie să fii atent. Video

de: Stan Nicu
12 11. 2020

Cum să faci acasă cartofi prăjiți, crocanți și delicioși ca la fast food. Detaliul la care trebuie să fii atent este disponibil un pic mai jos.

Cum se fac cei mai buni cartofi prăjiți. Vor fi atât de buni, că nu vei mai comanda niciodată de la fast food

Deși sunt nesănătoși, după cum spun nutriționiștii, foarte mulți români consumă cartofi prăjiți. Mulți dintre aceștia nu știu însă cum să prăjească cartofii astfel încât aceștia să fie ca cei de la fast food, rumeni și crocanți.

Vă prezentăm în continuare tot ce trebuie să știți, astfel âncât preparați cartofi prăjiți aceștia să concureze cu cei de la restaurantele fost food.

Care sunt cartofii mai buni pentru prăjit

În primul rând contează cum alegem cartofii. În România nu este o sarcină prea grea, întrucât nu avem disponibili decât cartofi albi sau roz. Potrivit marilor bucătari, cei mai buni de prăjit sunt cartofii roz.

Aceștia trevuie să fie roz la coajă, iar la interior să fie galbeni. Rețeta de cartofi ca la fast food necesită doar cartofi de calitate, ulei, sare și ceva  experiență.

Mod de preparare cartofi prăjiți ca la fast food

După ce cartofii au fost curățați și bine spălați se taie pai. După ce au fost tăiați, cartofii trebuie din nou spălați. Dacă nu îi folosim imediat aceștia trebuie ținuți în apă rece.

Ideal ar fi ca prăjirea cartofilor să se facă într-o frieteuză. Dacă aceasta nu există nu este problemă, nu este așa de importantă. Importantă pentru niște cartofi prăjiți așa cum trebuie este uleiul, mai exact cantitatea lui.

Catrofii trebuie să înoate în ulei

Indiferent în se se prăjesc cartofii, aceștia trebuie să înoate în ulei. Cartofi pai nu se fac crocanți dacă sunt prăjiți în ulei puțin. De asemenea, vasul în care se vor prăji crtofii nu trenuie umplut mai mult de două treimi, întrucât uleiul va da pe afară.

De asemenea, un alt secret al cartofilor bine prjiți este temperatura la care s epun aceștia la părjit. Uleiul nu trebuie să aibă mai mult de 120 de grade Celsius când se pun cartofii în el. Acesta nu trebuie să sfârâie, ci doar să facă ceva bule. Abia din momentul când încep să sfârâie se prăjesc, la focul cel mai mic, minim 10 minute.

Cât se lasă cartofii la prăjit în prima fază

Cu cât cartofii sunt mai mulți puși la prajit cu atât mai mult va dura prima etapă. În această fază apa din cartofi este eliminată.

Când cartofii se ridică la suprafata, iar sfârâiala uleiul s-a liniștit, se scot cartofii pe un prosop de hârtie. Aceștia nu trebuie să fie rumeniți deloc.

La ce temperatură se prăjesc cartofii pentru a doua oară

Se dă focul mare astfel ca uleiul să ajungă la 170 de grade Celsius de această dată. Când s-a încins bine, cartofii se pun din nou în baia de ulei.

După câteva minute uleiul fierbinte va forma o crusta aurie și crocantă deasupra cartofilor. Dacă se prăjesc de la început în ulei încins, cartofii nu au fi avut suficient timp să evapore apa în exces, acesta fiind motivul pentru care se înmoaie. Vă dorim Poftă Bună!!!