Vrei și tu să afli cum să economisești bani când folosești mașina de spălat? Playtech Știri îți explică la ce detalii trebuie să fii atent pentru a nu arunca banii pe fereastră. Marca și modelul mașinii de spălat, precum și programul pentru care optezi când speli rufele murdare pot să influențeze costurile de pe factura lunară.
În vremuri de criză, majoritatea oamenilor încearcă să facă economie la bani. Fie că reduc din consumul utilităților, fie că sunt mai atenți la produsele pe care le cumpără, în timp, impactul se poate dovedi a fi unul major. Gospodinele pot să facă economie chiar și când spală rufele murdare la mașină.
Nu este o noutate faptul că mașina de spălat consumă foarte multă apă la fiecare ciclu de spălare. Potrivit specialiștilor, în funcție de marca și modelul aparatului electrocasnic, precum și în funcție de programul de curățare ales, o mașină de spălat poate să consume între 40 și 90 de litri de apă per ciclu de spălare.
Dacă vrei să faci economie la bani când pui rufe la spălat, ai ajuns la locul potrivit. Mașina de spălat este unul dintre aparatele electrocasnice din locuințele noastre în cazul căruia facem cea mai mare risipă. Există metode prin care putem reduce consumul la mașina de spălat. Playtech Știri îți explică la ce detalii trebuie să fii atent.
Să începem cu tipul de detergent pe care îl folosești. Ca regulă generală, ai nevoie doar de un capac de detergent per ciclu de spălare. Contrar opiniilor vehiculate în spațiul public, mai mult detergent nu înseamnă haine mai curate. Totul depinde de materialul hainelor (verifică recomandările de pe etichetă). Dacă detergentul este puternic, folosește-l cu moderație.
Pe etichetele articolelor vestimentare este notat și programul de spălare recomandat, în funcție de țesătură. Este important să ții cont de el, ca hainele să nu își piardă din formă. Totuși, dacă vrei să faci economie la mașina de spălat, poți să optezi pentru programe eco și cicluri scurte. Astfel, vei economisi apă, iar hainele vor fi, de cele mai multe ori, la fel de curate.
Nu spăla toate hainele la un loc. Verifică tipul de țesătură și cât de murdare sunt, astfel încât să poți opta pentru un program de spălare care să funcționeze în cazul tuturor. Așteaptă până se adună mai multe haine din aceeași categorie și abia apoi pune-le la spălat. Vei spăla mai multe haine cu un consum de apă mai mic.
Ai grijă la pierderile de la mașina de spălat! Ai verificat vreodată dacă aparatul electrocasnic pierde apă? Dacă răspunsul este negativ, îți recomandăm să arunci un ochi în spatele mașinii de spălat sau la țevile pe care le prezintă și să repari scurgerile, dacă este cazul. Facturile vor fi semnificativ mai mici.