Cum să dormi bine în nopțile caniculare. Ce trebuie să faci cu cearșafurile înainte de somn

Cum să dormi bine în nopțile caniculare. Ce trebuie să faci cu cearșafurile înainte de somn
Cum sa dormi usor in noptile caniculare

Cum să dormi bine în nopțile caniculare, așa cum vor fi în aceste zile în România. Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru zilele acestea mai multe atenționări de cod galben și portocaliu de caniculă. Așadar, ce trebuie să faci cu cearșafurile înainte de somn atunci când noaptea este foarte călduroasă, vezi în rândurile de mai jos.

Cum să dormi când este o noapte caniculară. Ce trebuie să faci

Vara este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri ale anului, în care profităm de tot ceea ce ne oferă mai bun natura, însă vara vine și cu neplăcuta caniculă. Dacă ziua mai sunt soluții prin care să ne răcorim, în nopțile caniculare posibilitățile sunt mult reduse, astfel că mulți dintre români ajung să facă nopți albe.

În rândurile următoare vă prezentăm câteva trucuri pentru a încerca să vă faceți noțile caniculare mai suportabile. Nu discutăm despre aerul condiționat, pe care mulți români nu îl au, iar cei care îl au se feresc să-l mai pornească pentru a nu primi niște facturi de energie mari. Mai există un segment, cei care îl au, dar nu îl suportă.

Cum trebuie să fie lenjeria

Astfel, o primă soluție care te poate ajuta să treci cu bine peste noțile caniculare este lenjeria de pat, care trebuie să fie confecționată din bumbac și de culoare deschisă.

Satinul, mătasea sau poliesterul nu sunt materiale recomandate pentru zilele călduroase de vară.

Răcorește-ți cearșaful

Pare o soluție extremă, însă este una care dă rezultate. Înainte de a merge la culcare, pune cearșaful într-o pungă și ține-o la frigider sau în congelator preț de câteva minute. Nu te va proteja de căldură întreaga noapte, însă astfel vei putea adormi.

Dormiți precum egiptenii

Dacă n-ați auzit încă de metoda egipteană, aflați că este una dintre cele mai practicate în întreaga lume. Metoda egipteană presupune să puneți un prosop sau un cearșaf în apă rece și să le folosiți pentru a vă înveli.

Nu mai aprindeți luminile

Becurile electrice degajă căldură mai multă decât vă puteți imagina. Pentru a nu transforma dormitorul într-o saună și pentru a reduce substanțial temperatura în încăperi, se recomandă ca pe timpul zilei să nu țineți becurile aprinse și nici înainte de culcare.

Răcoriți-vă picioarele

Un alt remediu pentru nopțile caniculare constă în răcirea picioarelor. Degetele de la picioare sunt sensibile la temperatură pentru că conțin mai multe puncte de puls în picior și gleznă. Astfel, vă puteți răcori întregul corp prin răcirea picioarelor. Este suficient să le țineți în apă rece înainte de a merge la somn.