Cum să cumperi mereu cârnați de calitate. Trucurile care te scapă de greșeli în magazine
S-ar putea să fi cumpărat cârnați contrafăcuți și încă nu ți-ai dat seama. Problema este pe etichetă, de aceea un producător și-a asumat sarcina de a le dezvăluie consumatorilor cum să facă diferența între produse adevărate și false, pentru a avea grijă de sănătatea lor. De azi înainte, vei ști exact ce să iei de la raionul de carne.
Cum să faci diferența între cârnați de calitate și contrafăcuți
Cârnații naturali sunt făcuți din carne tocată în care se adaugă grăsimea, viscerele și sângele animalului. Conțin cel puțin 60% carne de porc, vită, pui sau curcan și câteva ingrediente în plus. Cu toate acestea, Agenția Federală pentru Protecția Consumatorului (Profeco) din Mexic avertizează că există mărci care au mai multă apă și amidon decât carne. Comisarii săi au criticat calitatea unor produse false care ne pot pune sănătatea în pericol.
Detalii la care să fii atent
Printr-un studiu în care au fost evaluate 57 de mărci de cârnați, Profeco a descoperit că 28 dintre produsele analizate conțin mai puțin de 9,5% proteine, în timp ce ingredientele de la Chero, D’Héctor, Aurrera, Don Fer, DUBY, Línea Roja, Pery și Preciosismo au mai multă apă și amidon decât carne, grăsime, soia, carbohidrați și sodiu.
Dar asta nu este tot! Marca Fud Cuida-t+ promite cârnați de curcan, când, de fapt, sunt de…pui. În plus, pretinde că este un aliment cu conținut scăzut de sodiu, însă nu este cazul și același lucru se întâmplă și cu grăsimile.
Citește eticheta produselor din magazine
Este adevărat că majoritatea cârnaților au condimente și aditivi alimentari, dar trebuie precizat că adevărați sunt doar cei care conțin 60% sau mai mult din carnea menționată pe etichetă.
Având această referință, verifică ingredientele produselor din magazin și reține că primele nume înșirate pe etichetă sunt cele prezente în cantități mai mari. Achiziționează doar cârnați cu un conținut ridicat de carne. Protejează-ți sănătatea cu aceste sfaturi utile.
Afumați, fierți sau uscați?
Fabricarea cârnaților are o istorie bogată în majoritatea culturilor. Acest preparat era o modalitate de a păstra carnea pentru perioade îndelungate, când refrigerarea mecanică nu era disponibilă. Astăzi, combinația de carne și condimente generează diferite categorii de cârnați proaspeți, afumați sau fierți. Varietatea mare de produse se datorează diferențelor de compoziție, formă, dimensiune și preferințe.
Cârnații uscați sunt, de asemenea, foarte populari. Câteva exemple sunt pepperoni și cappicoli. Adăugarea de condimente, inclusiv boia de ardei, coriandru, nucșoară, chili și usturoi, influențează aroma lor și acționează adesea ca agenți antimicrobieni.