Se spune că vara este bine să-ți pregătești sania pentru iarna. Cum legumele sunt mai puține iarna, le putem pune la păstrat încă din timpul verii. Printre legumele care se pot congela se numără și castraveții. Află care este metoda ideală pentru a-i pune la congelat fără ca aceștia să-și schimbe forma și structura.
În momentul în care, gospodinele vor să congeleze legumele apelează la metoda clasică. Însă, există riscul ca această metodă să afecteze calitatea legumelor. Gospodinele folosesc saramură în timpul procesului de congelare.
Pe lângă folosirea saramurii, este necesar să apelăm și la folosirea unor castraveți mici. Dimensiunea acestora nu ar trebui să fie mai mică de 15 cm. O atenție deosebită ar trebui să acordăm și soiului de castraveți pe care alegem să-l folosim. Este indicat să încercăm să cumpărăm castraveții din surse bio.
Te-ar putea interesa și: Trucul banal prin care scapi de gustul amar al castraveților. E secretul celor mai pricepuți grădinari
Înainte de a începe să pregătim acest preparat, trebuie să ne asigurăm că avem la îndemână:
Primul pas constă în tăierea castraveților în bucăți egale, de preferat rondele. Este indicat ca la fiecare kilogram de castraveți să punem și o ceapă. Castraveții și ceapa tăiată se pun într-un bol, peste care se presară până la două linguri de sare uniform pe castraveți.
De asemenea, este indicat să așezi legumele în bol sub formă de straturi. Bolul se lasă la odihnit timp de două ore. În acest fel, sarea va pătrunde foarte bine în alimente. După ce au trecut cele două ore, trecem legumele printr-un jet de apă rece. Ne putem folosi de o strecurătoare pentru a clăti castraveții și ceapa.După ce scăpăm de toată sarea, putem să punem legumele înapoi în bol.
Pasul următor constă în combinarea unei căni și jumate de zahăr cu o cană de oțet alb. Soluția obținută se toarnă peste castraveții tăiați. Conținutul bolului se pune în pungi sau recipiente. Ulterior, acestea se pun la congelator. După câteva săptămâni, aceștia se pot consuma, fie ca garnitură sau fie în salată.
Te-ar putea interesa și: Alimentele pe care să nu le congelezi niciodată. Își pierd toate proprietățile