08 dec. 2023 | 13:05

Cum să aerisești casa în zilele geroase fără să se piardă căldura. Trucul pentru un aer curat și proaspăt

Utile
Cum să aerisești casa în zilele geroase fără să se piardă căldura. Trucul pentru un aer curat și proaspăt
Dacă aerisești casa în zilele geroase fără să se piardă căldura, va mirosi a proaspăt

După cum spun specialiștii, casa trebuie aerisită zilnic timp de cel puțin cinci minute. Acest lucru va preveni problemele de sănătate, cum ar fi astmul. În același timp, specialiștii explică și cum să aerisești casa în zilele geroase fără să se piardă căldura, fiind vorba de trucul pentru un aer curat și proaspăt. Citește mai departe și află care este acest truc simplu.

Trucul pentru un aer curat și proaspăt

Calitatea aerului pe care îl respirăm ne influențează în mod direct sănătatea. Prin urmare, într-o rutină care ne expune constant la spații interioare, este esențial să ventilăm corect. Acest lucru va preveni, de asemenea, formarea mucegaiului în colțuri, dulapuri și pereți.

Citește despre: Cum să aerisești corect caloriferele din casa ta. Secretul să plătești facturi mai mici

Dar ce ne facem în timpul iernii? Cum ventilăm fără să pierdem energie? Creșterea facturii la electricitate și gaz face ca ventilarea locuinței noastre să fie mai puțin dezirabilă, așa că a ști cum să aerisim eficient un spațiu închis poate însemna o reducere semnificativă a valorii facturii.

Cum să aerisești casa în zilele geroase fără să se piardă căldura. Trucul pentru un aer curat și proaspăt

Una dintre cele mai importante recomandări este aceea de a aerisi casa în fiecare zi și, dacă este posibil, dimineața. Acesta este, de obicei, cel mai cald moment al zilei și atunci casa se va simți mai puțin rece, deoarece temperatura poate crește în restul zilei.

Vezi și: Cât costă să-ți aerisesti caloriferele și să verifici centrala. Prețurile pe care trebuie să le plătească românii

Cinci sau zece minute vor fi suficiente pentru ca aerul să fie reglat și purificat în toate spațiile din casă. Dar, deși pare simplu, e bine să știi cum să aerisești casa în zilele geroase fără să se piardă căldura.

E bine să știi cum să aerisești casa în zilele geroase fără să se piardă căldura

În primul rând, recomandarea este să creați un curent de aer pentru ventilație. Cel mai bine este să aerisiți întreaga casă în același timp pentru a crea un curent de aer între toate ferestrele deschise și pentru a face mai eficientă reînnoirea aerului. Astfel, cu cât aerul a fost reînnoit mai repede, cu atât mai repede putem închide ușile și ferestrele și să reducem pierderea de temperatură cu cheltuiala de energie rezultată pentru a o recupera.

Folosește purificatoare de aer în casă

Purificatoarele de aer sunt dispozitive capabile să elimine eventualii contaminanți din aerul dintr-o anumită zonă a casei. Eliminarea acestor contaminanți ajută persoanele care suferă de probleme legate de astm sau alergii să respire mai bine.

Cum să aerisești casa în zilele geroase fără să se piardă căldura. Trucul pentru un aer curat și proaspăt

În cazul în care nu puteți avea un dezumidificator, se recomandă câteva trucuri pentru a evita umiditatea, cum ar fi dușuri mai scurte, uscarea hainelor afară, aerisirea regulată, acoperirea vaselor atunci când gătiți și verificarea izolației ferestrelor.

Specialiștii spun să evitați contaminanții

O altă recomandare este de a păstra casa curată și de a evita unele obiceiuri precum fumatul în interiorul camerelor sau utilizarea excesivă a aerosolilor și odorizantelor și de a combina inteligent utilizarea încălzirii cu ventilația.

Citește și: Care este cea mai poluată cameră din casă. E mai periculos să stai aici decât într-o intersecţie aglomerată

În acest fel aveți parte și de beneficiile deschiderii ferestrelor și ale schimbării aerului. iată cam care ar fi acestea.

Ajută la oprirea creșterii și răspândirii mucegaiului negru

În timpul iernii, o temperatură scăzută atrage mai multă umiditate în casă. Acest lucru poate provoca creșterea mucegaiului negru în băi, pereți și rame de ferestre. Mucegaiul negru poate fi periculos pentru persoanele cu probleme respiratorii, alergii sau astm.

Mucegaiul negru poate afecta, de asemenea, sistemul imunitar, agravând problemele de piele existente, cum ar fi eczema. Poate provoca strănut, nas curbat, ochi roșii și erupții cutanate, așa că doriți să reduceți la minimum probabilitatea apariției mucegaiului negru în casă.

Află și: Planta care te scapă de păianjenii din casă. Va și parfuma întreaga locuință

Mucegaiul nu crește acolo unde există aer uscat care curge liber. Mucegaiul preferă mediile umede, care sunt terenul perfect de reproducere pentru spori, așa că, mențineți aerul în circulație de mai multe ori pe zi, în special după dușuri, băi și gătit, pentru a vă ajuta casa să rămână fără mucegai.

Ventilația vă scapă de condens și reduce umiditatea

Condesnul și umiditatea apar deoarece aerul rece reține mai puțină apă și preia umiditatea suplimentară din interiorul casei dumneavoastră. Atunci când aveți aer proaspăt în casă, vă simțiți mai puțin leneș și vă face să doriți să vă ridicați și să faceți mai mult.

Cum să aerisești casa în zilele geroase fără să se piardă căldura. Trucul pentru un aer curat și proaspăt

Dacă aerisești casa în zilele geroase fără să se piardă căldura, va mirosi a proaspăt

Faptul că aveți un aer mai curat împiedică casa să miroasă a mucegai și a umezeală, și astfel economisiți și bani. Pentru că nu trebuie să cumpărați o mulțime de produse de curățenie pentru a vă menține casa cu un miros proaspăt, așa că economisiți bani pe termen lung.

Vezi detalii despre: De ce să pui lămâi pe caloriferele din casă. E trucul sezonului rece, doar aşa o să faci de acum

Un alt lucru, puteți curăța aerul din casă în mod natural, și nu ar trebui să folosiți odorizante, lumânări urât mirositoare și ceară topită pentru a vă face casa să miroasă mai bine, deoarece este rău pentru mediu. Aerul proaspăt miroase mult mai bine decât orice alt produs pe care îl puteți cumpăra. Data viitoare când ești tentat să iei odorizantul de aer, pune-l înapoi pe raft, nu-l cumpăra, du-te acasă și deschide ferestrele în schimb. Nu veți fi dezamăgiți.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Scandalul conjugal dintre Petre Daea și soția sa. Decizie neașteptată a instanței
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro