Cum s-a umilit Dan Petrescu: ‘M-am pus în genunchi’. Ce s-a întâmplat, de fapt

Cum s-a umilit Dan Petrescu: ‘M-am pus în genunchi’. Ce s-a întâmplat, de fapt
Cum s-a umilit Dan Petrescu: ‘M-am pus în genunchi’. Ce s-a întâmplat, de fapt

Dan Petrescu a povestit un episod șocant din vremea când antrena echipa rusă Kuban Krasnodar. ”Bursucul” a fost nevoit să stea în genunchi în fața patronului pentru a-l îndupleca în privința unui transfer foarte  important.

Dan Petrescu s-a umilit în fața patronului echipe Kuban Krasnodar: ”M-am pus în genunchi”

Dan Petrescu s-a apucat de antrenorat în urmă cu aproape două decenii. În tot acest timp a sperat că își poate îndeplini cel mai mare vis al său: acela de a antrena echipa sa de suflet, Chelsea Londra. Până acum, dorința ”Bursucului” nu s-a materializat, însă fostul fundaș dreapta al naționalei nu renunță la speranță.

După scurta aventură la Kayserispor cu care a semnat în iarnă, în urma plecării de la CFR Cluj, Petrescu este în prezent liber de contract. Totuși, de câteva săptămâni tehnicianul se află în tratative cu Al Faisaly, echipă din Arabia Saudită care îi oferă un salariu de 1,5 milioane de euro pe sezon.

Chiar dacă are pe masă un contract serios, ”Bursucul” ezită să semnze din două motive: se simte dezamăgit după ultima sa experiență în Turcia, iar al doilea este legat de faptul că ar dori să se întoarcă în Rusia, acolo unde s-a simțit foarte bine de fiecare dată.

Dan Petrescu a antrenat două echipe în fostul spațiu ex-sovietic: pe Kuban Krasnodar (2009 – 2012 și câteva luni în 2016) și pe Dinamo Moscova (2012-2014). La prima sa ”descălecare” la Kuban, tehnicianul a avut parte de câteva întâmplări care l-au lăsat cu gura căscată. El a povestit un episod în care a fost nevoit să își roage patronul în genunchi pentru a-l îndupleca să îl cumpere pe Lacina Traore, fostul prolific atacant al lui CFR Cluj.

Antrenorii trebuie să se bată non-stop, să meargă la patron, să-i zică că vrea jucători. Voi credeți că jucătorii care au fost aduși la CFR au fost aduși așa ușor? Nu! Eu când m-am dus în Rusia, m-am dus la patron, din Armenia era. Și mi-a zis că ei plătesc maxim un milion pe jucători. Eram la Kuban Krasnodar. M-am pus în genunchi, a povestit Dan Petrescu pentru GSP.

”Mi-a zis că vrea să avem sicriele unul lângă altul”

În genunchi le-am zis: ”Luați-l pe Traore”. Era 4 milioane ”N-o să regretați niciodată”. Atunci n-a vrut patronul. A doua zi m-a sunat ca-l cumpără. Peste un an l-au vândut cu 25 de milioane. Și a venit patronul la mine. „Dan, hai să facem un contract și să îți dau zece la sută din toți jucătorii care se vând”.

Și i-am zis: „Domnu’ patron, eu sunt antrenor! Mie îmi dați contract, prime. Nu mă interesează ce vindeți. Puteți să vindeți de o sută de milioane, pe mine nu mă interesează zece la sută. Pe urmă nu m-aș mai putea gândi la antrenorat. M-aș gândi la afaceri, cum să vând jucători”. A rămas șocat!

Plimbarea asta fusese cu avionul. M-a luat să mă plimbe cu avionul, să-mi povestească asta. A zis că îmi dă 25 de ani contract și că vrea să avem sicriele unul lângă altul. Pe cuvânt! Am rămas șocat. I-am zis: ”Eu semnez cât vreți dacă sunteți fericit cu mine”, a mai spus ”Bursucul”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI