Cum s-a schimbat patronul la Universitatea Craiova. „Hrebenciuc i-a dat-o Olguței prima oară”

Cum s-a schimbat patronul la Universitatea Craiova. „Hrebenciuc i-a dat-o Olguței prima oară”
Cum s-a schimbat patronul la Universitatea Craiova. „Hrebenciuc i-a dat-o Olguței prima oară”

În Craiova sunt două echipe Universitatea, ambele revendicând dreptul de a fi considerate continuatoarea echipei care a scris istorie în Bănie. Una este în Liga 1, alta tocmai ce a fost promovată de FRF în eșalonul secund, după ce s-a decis „înghețarea” campionatului Ligii a 3-a.

Gigi Becali vine cu dezvăluiri. Cum s-a schimbat patronul Universității Craiova

Finanțatorul FCSB a vorbit într-o emisiune televizată despre situația de la Craiova, cum a ajuns să joace actuala Universitatea direct în Liga 2 (în 2013) și să promoveze după numai un sezon în prima ligă. Gigi Becali susține că totul a fost de fapt o hotărâre politică, după ce Adrian Mititelu nu mai avea de unde să finanțeze echipa. Becali nu s-a ferit să facă anumite afirmați și să dea nume concrete.

„La Craiova, dacă cineva contesta atunci, când Adunarea Generală a votat să joace direct în Liga 2, câștiga. E împotriva legii. Noi am căzut de comun acord pentru că a fost situația aia cu milioane, cu Mititelu. Am zis, hai să dăm un loc în Liga 2, să mulțumim orașul.

Hai să vă spun adevărul, Hrebenciuc i-a dat-o lui Olguța. A fost hotărâre politică. Olguța i-a dat-o după lui Rotaru. Totul a fost politic. Ea voia în Liga 1, cu Mititelu nu putea, că nu avea bani atunci, și l-a găsit pe Rotaru”, a spus Gigi Becali la Digi Sport Special.

Deocamdată, pe stadionul „Ion Oblemenco” are acces doar echipa din Liga 1

Adrian Mititelu vine tare din urmă

Adrian Mititelu nu s-a lăsat după ce Universitatea a fost dezafiliată și și-a reînființat echipa, cu care a reușit în acest an să ajungă în Liga 2. A fost de fapt un beneficiar al pandemiei, după ce Federația Română de Fotbal a decis ca meciurile rămase de dipsutat din actualul sezon al eșalonului terț să nu se mai dispute, comunicând și modul de promovare în Liga 2. Astfel, în eșalonul secund promovează echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.

Cum echipa patronată de Adrian Mititelu era lider autoritar în Seria 4, cu 42 de puncte, aceasta a obținut automat promovarea în Liga 2.

Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie și își așteaptă rivalul în prima ligă. Chiar îl încurajează în acest sens și speră ca duelurile dintre echipele lor să se reia foarte curând. Mai ales că finanțatorul FCSB știe cel mai mare of al lui Adrian Mititelu.

„Îl aștept să revină cu echipa lui în Liga 1 și vreau să ne batem din nou, dar din câte știți el nu a reușit să mă învingă pe mine. Știu că oful lui era că nu putea să bată Steaua și Dinamo”, a spus Gigi Becali, pentru ProSport.

Urmăriți Playtech.ro și pe