CTP spune adevărul despre AUR și legerile parlamentare. Cine este, de fapt, acest partid

CTP spune adevărul despre AUR și legerile parlamentare. Cine este, de fapt, acest partid
Cristian Tudor Popescu, adevarul despre noul partid

Rezultatele alegerilor parlamentare de duminică au adus rând pe rând surprize uriașe pentru cetățeni. De la aflarea rezultatelor parțiale ale BEC, în care PSD conduce detașat clasmentul, până la apariția unui partid necunoscut pe listele de alegători, românii se află într-o dilemă de zile mari.

Originile Alianței pentru Unirea Românilor

Rezultatele exit-poll-ului ne-au adus în prim plan un partid de care o mare parte din românu nu avea habar de existența sa. Chiar și așa, acesta a strând mai multe voturi decât partide mult mai cunoscute, aflându-se pe poziția a cincea în topul preferințelor cetățenilor.

Prezenți într-o ediție specială a știrilor de la ProTV, politologul Cristian Pârvulescu și gazetarul Cristian Tudor Popescu au explicat duminică seara de ce se află acest nou partid printre opțiunile de top ale românilor.

Potrivit politologului, acest nou partid răsărit peste noapte își are rădăcinile în partidul România Mare, condus în trecut de Corneliu Vadim Tudor. Cristian Pârvulescu oferă o posibilă explicație a pătrunderii rapide în Parlament și anume că, membrii partidului au profitat de zona vulnerabilă în care se află România cu privire la pandemia de COVID-19.

”De ce AUR a intrat în Parlament? AUR este urmașul României Mari. Pe fondul unui conspiraționism și a știrilor contrafăcute, care au dominat pandemia, au reușit să-și găsească un electorat. A reușit să smulgă PSD-ului, care preluase după 2004 electoratul de extremă dreapta, acest electorat.

PSD-ul are în interior lideri de extremă dreapta, îi știm, veniți de la România Mare, electoratul îi urmase pe aceștia. Acum, unul din riscurile pe care și le-a asumat Ciolacu, și acest lucru trebuie spus, este că a renunțat parțial la acest electorat și la acest limbaj. Cineva a găsit nișa și a preluat votul”,a explicat Cristian Pârvulescu, potrivit stirileprotv.ro.

Ce spune CTP despre partidul care i-a șocat pe români în ultimele ore

Mulți cetățeni își exprimă șocul rezultatelor alegerilor pe toate căile, iar rețelele sociale este unul dintr canalale de comunicare cel mai folosit pentru dezbaterile politice între cetățeni.

Apariția partidului AUR, denumire cu multiple semnificații, a intrigat românii de pretutindeni, mai ales, datorită succesului pe care un partid necunoscut l-a avut. Acesta a intrat în politică în toamna anului trecut, iar la aceste alegeri a reușit să treacă pragul electoral, situându-se pe locul patru la nivel județean, dar și național.

Alături de părerea politolugului Pârvulescu, gazetarul CTP și-a exprimat părerea cu privire la rădăcinile comuniste pe care noul partid AUR le-ar avea. Pe de altă parte, jurnalistul a sesizat asemănări între PSD și AUR, cel din urmă continuând ideile comuniste și naționaliste pe care social democrații le-au susținut ani la rând.

”AUR își are originile în Partidul Comunist. Așa cum a apărut AUR în peisajul acesta, după ce PSD-ul a lăsat deoparte subiectul ăsta antieuropean, naționalist feroce, românist până la cer, l-a luat AUR.

Firește că a fost mai întâi PRM-ul, dar înainte de PRM a fost în interiorul Partidului Comunist Român, a apărut odată cu Ceaușescu, în interiorul partidului a apărut un AUR, atunci, în anii 70 – 80, care a întors comunismul pe dos, de fapt.

Internaționalismul l-a transformat în naționalism, a venit cu niște idei mai degrabă neolegionare, decât comuniste, și de acolo se trage această linie care merge prin PRM, prin PSD în ultimii 3 ani și ajunge acum la AUR.” – a spus Cristian Tudor Popescu la Știrile Pro TV.