Cum s-a înmulțit omenirea, de fapt, de la Cain și Abel. Detaliul din Biblie care deslușește misterul

Cum s-a înmulțit omenirea, de fapt, de la Cain și Abel. Detaliul din Biblie care deslușește misterul
Cum s-a înmulțit omenirea, de fapt, de la Cain și Abel. Detaliul din Biblie care deslușește misterul

Există o întrebare foarte veche cu privire la un capitol important din Biblie. Probabil că mulți dintre cei care au studiat Biblia au avut această curiozitate.

Cum s-a înmulțit omenirea, de fapt, de la Cain și Abel

Cum s-a înmulțit omenirea, având în vedere că Adam și Eva i-au avut doar pe Cain și Abel? Aceasta este o întrebare des întâlnită de cei care au citit Biblia.

Potrivit Bibliei, Adam și Eva au fost primii oameni de pe Pământ. Ei au avut doi băieți, pe Abel și Cain, ceea ce naște o curiozitate privind înmulțirea populației.

Știm cu toții cine au fost Adam și Eva. În Biblie se arată că Dumnezeu l-a creat prima oară pe Adam. Pentru că era prea singur, el a luat o coastă din el și a creat-o pe Eva. I-a făcut pe cei doi după chipul și asemănarea lui și i-a lăsat să trăiască în pace și armonie.

Potrivit Vechiului Testament, Adam și Eva au făcut doi copii. Ce spune Biblia despre Cain și Abel? Ei bine, este scris că la un moment dat, Cain l-a ucis pe Abel, însă tot în Biblie este precizat că Adam și Eva au avut mai mulți copii, nu doar pe cei doi frați.

Înainte ca Abel și Cain să se nască, Adam și Eva au avut un fiu pe nume Set, iar după nașterea acestui copil, Adam a trăit 800 de ani, timp în care a făcut mai multe fete și băieți.

Ce spune Biblia despre copiii lui Adam și Eva

La un moment dat, Biblia scrie despre căsătoria lui Cain, însă abia în capitolul 5 se menționează despre fiicele lui Adam și Eva.

„În capitolul 4 din Biblie se menționează despre căsătoria lui Cain, iar despre fiicele lui Adamși Eva nu sunt menționate până în capitolul 5 detalii.

Imediat după acest episod ni se spune că el Cain „s-a împreunat cu nevasta sa; ea a rămas însărcinată şi a născut pe Enoh. El a început apoi să zidească o cetate şi a pus acestei cetăţi numele fiului său Enoh” (Geneza 4:17, VDC).

Așadar, înmulțirea omenirii s-a făcut prin incest. Un lucru care nu era de blamat în acele timpuri. Se spune că soția lui Cain a trăit alături de el 800-900 de ani, timp în care au făcut mulți copii, care la rândul lor s-au înmulțit.

În acele vremuri, Dumnezeu nu voia ca oamenii să se nască prin legătura nunții. Totuși, pentru că Adam a încălcat cuvântul lui Dumnezeu, la un moment dat, El s-a decis ca oamenii să se înmulțească prin nuntă.

Pentru că omenirea s-a înmulțit astfel, se spune că ne naștem în păcat, iar taina botezului ne curăță sufletele de acesta.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI