Cum s-a îmbogățit un român cu 85 de milioane de lei, în 2020. Metoda lui e la îndemâna oricui

Cum s-a îmbogățit un român cu 85 de milioane de lei, în 2020. Metoda lui e la îndemâna oricui
Cum s-a îmbogățit un român cu 85 de milioane de lei, în 2020

Un român, persoană fizică, a realizat profit de 85 de milioane de lei la Bursă anul trecut. Astfel, cel mai mare impozit plătit de o persoană fizică pentru tranzacțiile bursiere efectuate în anul 2020, atât pe cele pe cont propriu la Bursa din București sau la alte burse, cât și cele prin intermediul fondurilor mutuale, a fost de 8,45 milioane de lei.

Cum s-a îmbogățit un român cu 85 de milioane de lei, în 2020

Altfel spus, raportat la impozitul de 10% pentru câştigurile de pe piaţa de capital, un investitor persoană fizică a reuşit performanța ca în anul 2020 să obţină un profit net de aproape 85 milioane de lei (17,4 mil. euro).

De menționat este că orice investitor care în 2020 a realizat venituri din tranzacţii bursiere mai mari de 26.760 de lei, echivalentul a 12 salarii minime la nivel naţional în anul pandemiei, a fost nevoit să depună Declarația Unică și să plătească impozitul până pe 25 mai 2021.

Persoanele care nu au transmis Declaraţia Unică riscă amenzi de la 50 lei la 500 lei şi plata unor dobânzi şi penalităţi. De precizat este că investitorii cu venituri sub plafonul de 26.760 nu au fost nevoiți să plătească impozit.

În plus, aproximativ 33.160 de persoane fizice au plătit impozite de 202 mil. lei pe baza tranzacţiilor bursiere din anul 2020, fapt care înseamnă că, aplicat impozitării de 10% pe profit, aceşti investitori au realizat 2 mld. lei profit în anul pandemiei.

„Numărul de contribuabili persoane fizice care au obţinut venituri din transferul titlurilor de valoare şi alte operaţiuni – 33.156. Valoarea impozitului pe venitul aferent acestor declaraţii unice înregistrate de către contribuabilii care au obţinut venituri din transferul titlurilor de valoare şi alte operaţiuni – 201,94 mil. lei.“

Alte idei bune de afaceri în 2021

De menționat este că aproximativ 71.000 de investitori sunt în ringul bursier de la Bucureşti, iar 386.000 investitori sunt clienţi ai fondurilor mutuale din România.

Însă sunt mai multe idei de afaceri din care se poate scoate profit frumușel. Se remarcă idei precum blogurile, designul grafic, web designul, cursurile online, cărțile electronice, instagram marketingul, online coaching, revânzarea de produse în magazine online, asistent virtual, profesor de limbi străine la distanță, traducător,  profesor de SAT, manager de social media, consultant pentru prezentări electronice, copywriter, specialist SEO, creator de CV-uri, creator de scrisori de intenție, scriitor de referate,  scriitor de licențe, dar și altele.

Amintim însă că în vreme de pandemie au fost și afaceri care au avut de suferit în România și nu numai, precum industria HoReCa, dar, per total, anul 2020 a fost unul provocator, în general, pentru orice mediu de afaceri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI