25 feb. 2023 | 16:13

Cum s-a deteriorat starea de sănătate a lui Vladimir Putin într-un an de război. Specialiştii, despre dovezile bolii liderului rus

Sănătate
Cum s-a deteriorat starea de sănătate a lui Vladimir Putin într-un an de război. Specialiştii, despre dovezile bolii liderului rus
Este bolnav Vladimir Putin?

Războiul din Ucraina îl stoarce de puteri pe Vladimir Putin, susțin specialiștii occidentali. Cum s-a deteriorat starea fizică și psihică a președintelui rus după un an obositor, de când a ordonat invadarea țării vecine?

Starea de sănătate a lui Vladimir Putin s-a deteriorat, susțin specialiștii

Zvonurile despre sănătatea dictatorului de la Kremlin s-au intensificat în ultimul an. Putin a fost văzut strângând mesele și arătând fragil în aparițiile publice, de aici și verdictul că președintele Rusiei nu mai are mult de trăit. Inclusiv un fost general al serviciilor secrete ruse l-a acuzat, vineri, că este „teribil de speriat”, adăugând că poziția sa la vârful Kremlinului devine din ce în ce mai insuportabilă.

Starea de sănătate a lui Putin este în centrul atenției, pe măsură ce războiul declanșat de el în Ucraina nu merge conform planului. Filmările de la întâlniri și apariții oficiale l-au arătat „fragil”, ținându-se de o masă pentru sprijin și bătându-și picioarele aparent necontrolat, în timp ce fața devine tot mai umflată.

Mai este capabil să conducă Rusia?

Pe fondul eșecurilor armatei ruse în Ucraina, au existat și zvonuri despre un complot la Kremlin pentru a-l detrona pe Putin sau a pregăti un succesor. Generalul Evgheni Savostianov, fostul șef al diviziei FSB, a precizat că Putin a interpretat greșit hotărârea Occidentului de a-i ține piept și nu și-a dat seama de incompetența soldaților săi.

„Putin înțelege perfect starea de spirit a oamenilor care au pierdut totul din cauza lui. Pricepe că această furie poate fi o cale de ieșire, așa că îi ține departe. Putin este acum teribil de speriat. El înțelege că are probleme”, a indicat el, adăugând că președintele rus este „într-o stare atât de gravă încât se agață de orice oportunitate de a câștiga”.

Se pare că FSB l-a indus în eroare pe Putin cu privire la șansele sale de victorie în Ucraina, spunându-i despotului că forțele sale vor pune mâna pe Kiev în doar trei zile și că ucrainenii vor primi soldații ruși cu brațele deschise. Cu toate acestea, ieri s-a împlinit un an de când liderul a lansat invazia, iar Volodimir Zelenski este în continuare președintele Ucrainei.

Abilitatea fizică a președintelui rus ca vânător, artist marțial, jucător de hochei pe gheață și călăreț a fost mult timp o piatră de temelie a portretizării sale în mass-media de stat, fiind perceput un lider puternic. În trecut, Kremlinul a lansat imagini surprinzătoare cu Putin, făcând echitație la pieptul gol sau stând topless la soare, în încercarea de a-i etala fizicul de dictator neînfricat.

Semne clare că dictatorul de la Kremlin ascunde ceva

Dar autocratul în vârstă de 70 de ani este acum umflat la față și face crize de tuse. În unele filmări bate din picioare, în timp ce vorbește cu oficialii sau se ține strâns de colțul mesei. Asemenea semne pot fi indicii ale unor potențiale probleme de sănătate, care au coincis cu decizia lui Putin de a se retrage de la numeroase apariții publice și evenimente planificate.

În decembrie, de pildă, s-a retras în ultimul moment dintr-o călătorie prezidențială la Pskov, din cauza „condițiilor de zbor nefavorabile”, în ciuda prognozelor meteo care sugerau că cerul era senin. Apoi a amânat o vizită la cea mai mare fabrică de tancuri din Rusia (Nijni Tagil) și a anulat, de asemenea, apariția obișnuită la o reuniune de sfârșit de an a miniștrilor săi, notează Daily Mail.

Digisport.ro
Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep
Stirile PROTV
Ce au găsit cercetătorii sub „ghețarul Apocalipsei”. Indică un potențial dezastru pentru întreaga planetă
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Serialul care face furori în toată lumea. Declarații exclusive ale actorilor
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Cutremur în România. Victor Ponta a primit verdictul. Ce au ordonat judecătorii
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro