Cum reduci facturile la energie electrică în această vară. Soluțiile care funcționează, cu adevărat

Cum reduci facturile la energie electrică în această vară. Soluțiile care funcționează, cu adevărat
Cum reduci facturile la energie electrică în această vară. Iată cinci soluții care funcționează, cu adevărat!

Pentru mulți proprietari, factura la utilități este una dintre principalele motive de cheltuială. Reducerea consumului de energie electrică nu este doar o investiție bună pentru mediul înconjurător. Ea reprezintă și o modalitate excelentă de a ține sub control bugetul familiei. Află cum reduci facturile la energie electrică în această vară. Iată cinci soluții care funcționează, cu adevărat!

Cum reduci facturile la energie în această vară

Există două modalități de reducere a consumului de energie electrică în locuința dumneavoastră: conservarea energiei și eficiența energetică. Cel dintâi concept se referă la evitarea utilizării de energie inutilă. În această categorie este inclusă, de exemplu, deconectarea aparatelor electronice atunci când nu sunt folosite.

Eficiența energetică presupune îmbunătățirea locuinței astfel încât să fie nevoie de mai puțină energie pentru a o menține confortabilă. În loc să opriți încălzirea, investiți într-un termostat inteligent, care să regleze automat temperatura. Acesta este un exemplu de eficiență energetică.

Eficientizarea energetică vine adesea la pachet cu un cost mai mare decât conservarea. Însă îmbunătățirile vă vor ajuta să faceți economie la bani pe termen lung, atunci când vine vorba despre achitarea facturilor.

Iată o listă de cinci modalități prin care factura de electricitate poate fi redusă! Prin utilizarea acestor trucuri, se pot acumula economii semnificative, pe termen lung. Află secretele pentru a reduce costurile la factura la energie.

5 modalități de a reduce factura la electricitate

În primul rând, este important să efectuați un audit energetic. Acesta poate fi realizat de către un specialist de la compania la care sunteți racordat la energie, cu scopul de a afla, concret, cât de eficient este consumul de energie al casei în care locuiți.

Știați că 75% din consumul de energie electrică este cauzat de electronicele care sunt oprite? De exemplu, prăjitorul de pâine ar putea consuma 876 de wați atunci când este pornit. Dacă este scos din priză, însă, consumul ar fi zero.

În același timp, și aparatele de aer condiționat se numără printre cei mai mari consumatori de energie din orice gospodărie. Află cum poți să reduci cheltuielile la energie în această vară, menținând casa răcoroasă, potrivit Secretele.com! Iată cele cinci trucuri cu ajutorul cărora poți să eviți o factură colosală la energie electrică:

  1. Izolează bine casa în care locuiești. Fii atent, însă, la ferestre și la ușile exterioare. Dacă există crăpături, fie ele cât de mici, aerul cald va pătrunde mai des în încăpere, în timp ce aerul rece va ieși.
  2. Montează obloane. Acestea, când sunt coborâte în totalitate, pot să reducă cu până la 45% nivelul de încălzire al unei încăperi.
  3. Folosește ventilatorul în locul aparatului de aer condiționat. Costurile la energia electrică vor fi semnificativ mai mici.
  4. Dimineața și seară, nu folosi aerul condiționat. În primele ore ale zilei, închide geamurile și trage draperiile. Astfel, căldura de afară nu va invada încăperea. Seara, când se mai răcorește, poți deschide geamurile pentru a regla temperatura din casă.
  5. Asigură-te că filtrele de la aparatul de aer condiționat sunt curate. Ele trebuie, de asemenea, să fie înlocuite regulat. Acest lucru va reduce până la 15% din consumul de energie electrică.