Cum recunoști puiul injectat cu hormoni? Trucul genial folosit de românce la cumpărături

Cum recunoști puiul injectat cu hormoni? Trucul genial folosit de românce la cumpărături
Ce truc folosesc româncele pentru a recunoaște puiul injectat cu hormoni

Pentru o mai bună dezvoltare, puii crescuți pentru a fi comercializați sunt injectați cu hormoni, potrivit Halthychild.org. De asemenea, crescătorii folosesc și antibiotice, pentru ca păsările să reziste și în medii improprii, care duc, de altfel, și la îngrășarea puilor. Deși nu există o diferență de textură între carnea tratată cu substanțe nocive și cea organică, există alte lucruri care te pot ajuta să alegi produse naturale.

Cum recunoști puiul injectat cu hormoni

Carnea organică provenită de la puii hrăniți pe cale naturală, fără antibiotice sau hormoni, și care sunt crescuți în condiții bune. Pe de altă parte, puiul sănătos, cel care este tratat cu medicamente poate provoca diverse afecțiuni de sănătate, mai ales dacă este consumat constant.

Carnea organică și cea tratată cu hormoni, conțin mulți nutrienţi precum fier, zinc, fosfor sau vitaminele B. Ambele tipuri de carne conțin cantități de grăsimi saturate și nesaturate, dar și proteine. Însă carnea injectată este mai periculoasă pentru organism.

Hormonii din carne pot cauza diferite afecțiuni

Potrivit unor studii, hormonii din carne pot cauza anumite tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. De asemenea și antibioticele pot fi la fel de periculoase. Acestea pot cauza rezistenţă la bacterii periculoase pentru corpul uman. Mai mult, carnea tratată poate da peste cap echilibrul florei intestinale, potrivit Ziaruldeiași.ro.

Trebuie să fim foarte atenți când citim eticheta produsului pe care urmează să îl cumpărăm. Carnea de pui ar trebui să aibă doar pui, dacă pe etichetă mai apar și alte substanțe, probabil puiul este cu hormoni.

Trebuie să citim cu atenție eticheta pentru a afla dacă puiul este cu hormoni
Trebuie să citim cu atenție eticheta pentru a afla dacă puiul este cu hormoni

Eticheta oferă informații esențiale despre calitatea produsului

Trebuie să te asiguri că citești cu atenție informațiile de pe etichetă și că le înțelegi corect. În felul acesta vei face, cu siguranță, cele mai bune alegeri. Specialiștii oferă câteva detalii despre cât de importantă este citirea etichetei.

Potrivit specialiștilor, eticheta unui produs ne ajută să înțelegem profilul nutrițional al acestui produs. În felul acesta, putem afla câte calorii ne aduce produsul în cauză, ce cantitate și ce tipuri de grăsimi conține, însă și cât zahăr sau câtă sare vom adăuga dietei noastre consumând acel produs. Toate aceste detalii sunt foarte importante, în special pentru persoanele care doresc să aibă o alimentație corectă și echilibrată. Însă, fiecare dintre noi ar trebui să învețe cum să citească și să înțeleagă eticheta nutrițională a unui produs.