Cum recunoști ceasurile fake, față de cele originale. Detaliile la care trebuie să fii atent

de: Anca Lupescu
24 02. 2022

Vrei să cumperi un ceas de la o marcă renumită? Nu îl cumperi direct de la unul dintre magazinele mărcii sau de la un vânzător online de încredere? Atunci, acesta este ghidul de care ai nevoie: Cum să verifici dacă un ceas este autentic. Există câteva trucuri care te ajută să faci diferența între un ceas adevărat și o replică.

Cum recunoști un ceas original

Sunet. Un ceas original nu va crea niciun zgomot sau ticăit. Acest lucru se datorează faptului că este format din piese minuscule care au fost asamblate cu grijă pentru a crea mecanismul perfect al ceasului.

 Cu toate acestea, replicile nu au această calitate și vor crea sunete de tic-tac care pot fi identificate cu ușurință prin plasarea ceasului aproape de ureche.

Calitatea ceasurilor autentice. Calitatea unui ceas este primul lucru care va fi vizibil diferit. O replică nu poate egala niciodată calitatea unei piese autentice.

Pentru a identifica un fals, caută marginile nefinisate, lustruirea necorespunzătoare, zgârieturile și chiar marcajele/gravurile greșite. 

La ce detalii să te uiți

De asemenea, verifică dacă încuietoarea/ catarama ceasului funcționează bine, dacă funcționează coroana înșurubată și dacă acele ceasului pot fi ghidate de șurubul care reglează ora. 

Caută orice alte erori, cum ar fi cuvinte scrise greșit și chiar ștampile greșite. De asemenea, este important să verifici dacă marcajele sunt clare, gravate corespunzător și nu se estompează.

De asemenea, culoarea ceasului fals poate fi vizibil diferită din cauza utilizării unui material de calitate inferioară, așa că verifică acest lucru înainte de a face o achiziție.

Greutate. Un ceas de marcă este realizat cu pietre prețioase, cristal, aur, argint, metale grele și aliaje metalice. De asemenea, acestea sunt echipate cu o duzină de mici piese mobile care fac ca un ceas de marcă să fie mai greu și mai robust. 

Un ceas obișnuit nu are aceste caracteristici și nu este nici pe departe la fel de greu, robust, rezistent sau durabil. Întotdeauna va exista o diferență vizibilă de greutate între un ceas adevărat și unul fals, deoarece un ceas adevărat este întotdeauna mai greu.

Specificațiile produsului. Întotdeauna este foarte bine să te documentezi cu privire la ceasul pe care intenționezi să îl cumperi.