Cum faci curățenie cu folie de aluminiu în baie. Trucul care rezolvă toate problemele

Cum faci curățenie cu folie de aluminiu în baie. Trucul care rezolvă toate problemele
Cum faci curatenie cu folie de aluminiu in baie. Trucul care rezolva toate probleele

Folia de aluminiu are foarte multe întrebuințări, iar gospodinele le folosesc nu numai în bucătărie. Pe lângă faptul că ajută la menținerea alimentelor și a preparatelor culinare cât mai proaspete, pentru o perioadă îndelungată de timp, folia de aluminiu se poate folosi și pentru a te feri de frig, a curăța rufele albe și a face curățenie în baie. Iată cele mai simple trucuri.

Cum cureți bateria de la chiuvetă cu o folie de aluminiu

Se spune că poți testa cât de curată este, cu adevărat, o gospodărie, după ce faci o mică inspecție în baie. Fiind o cameră în care petrecem destul de mult timp, baia necesită o grijă deosebită și respectarea tuturor standardelor de igienă.

Cada, chiuveta, vasul de toaletă, oglinda, rafturile, faianța și gresia trebuie spălate și igienizate cum trebuie, pentru a preveni apariția microbilor și a diverselor bacterii. Atunci când te confrunți cu depunerile de calcar, este esențial să iei atitudine cât mai rapid.

Foarte multe gospodine folosesc folia de aluminiu pentru a curăța accesoriile din inox, dușul, bateria de la chiuvetă sau cadă. Acest truc este simplu, rapid și ieftin, iar rezultatele vor fi realmente satisfăcătoare. Ce trebuie să faci mai exact?

Când obiectele sanitare își pierd din strălucire, se mătuiesc și sunt afectate de depunerile de calcar, tot ce trebuie să faci este să iei o folie de aluminiu și să o mototolești într-o bilă cu care vei freca, apoi, obiectele din baie.

Alte trucuri geniale cu folie de aluminiu

Ceea ce nu multe persoane știu este că folia de aluminiu nu are întrebuințări folositoare doar în bucătărie, pentru a menține alimentele proaspete pentru mai mult timp.

Românii folosesc trucul cu folia de aluminiu pusă în spatele caloriferului pentru a se încălzi pe timp de iarnă. Acest sfat este eficient în special în momentul în care aveți elemenți poziționați pe peretele exterior al casei sau al apartamentului.

Puneți o folie de aluminiu în spatele caloriferului pentru a nu pierde căldură. De asemenea, un alt truc utilizat de români presupune curățarea rufelor albe.

Tot ce trebuie să faceți este să luați o bilă din folie de aluminiu, pe care o veți introduce în cuva mașinii de spălat, înainte de a spăla hainele. Acest truc va reda strălucirea articolelor vestimentare albe de la voi din garderobă.