Cum previi insolația. 8 reguli de aur pentru sănătatea ta

Cum previi insolația. 8 reguli de aur pentru sănătatea ta
Cum previi insolatia in 8 pasi

Pentru că suntem în plin sezon estival, turiștii dau iama în stațiunile de pe litoral, pentru a se bucura de soare, căldură și plajă. Atunci când vrei să te bronzezi, specialiștii îți atrag atenția asupra anumitor sfaturi recomandate, ca să nu faci insolație. Cum previi arderea solară. Iată câteva secrete.

8 trucuri pentru a preveni insolația

Dacă simți că ți-a crescut temperatura corpului, după cei ai fost expus la soare pentru mai mult timp, atunci se pare că ai un început de insolație.

De asemenea, alte simptome ale acestei afecțiuni sunt durerile de cap, senzațiile de arsură a pielii, amețeala, reducerea nivelului de transpiraţie, crampele musculare, slăbiciunea, creşterea pulsului cardiac și multe altele.

Specialiștii îți atrag atenția asupra lucrurilor pe care trebuie să le faci, pentru a preveni să suferi din cauza insolației. Această afecțiune trebuie tratată imediat, pentru ca problemele să nu se agraveze.

Citește și Uleiuri pentru un bronz rapid. Ce trebuie să folosești la plajă

Nu sta la soare la orele periculoase

Cel mai recomandat sfat al specialiștilor este, bineînțeles, să eviți să te expui soarelui între orele 11:00 și 17.00, atunci când razele ultraviolete sunt cele mai puternice și îți pot afecta pielea.

Parchează mașina într-un loc umbros

Eterna problemă cu găsirea unui loc de parcare disponibil în fața hotelului sau a unității de cazare este foarte des întâlnită în stațiunile de pe litoral. cu toate acestea, este recomandat să ții mașina într-un loc ferit de soare, pentru ca nivelul de oxigen din mașină să nu scadă dramatic.

Evită activitatea intensă pe caniculă

Cheia unui stil de viață adecvat este să mănânci alimente bogate în nutrienți și să faci sport, pentru a-ți păstra o siluetă armonioasă. Chiar și așa, medicii te sfătuiesc să nu faci vreo activitate fizică intensă pe caniculă, deoarece efortul extrem susținut poate duce la extenuare și insolație.

Folosește cremă de protecție solară

Una dintre cele mai importante recomandări este să folosești mereu cremă și loțiuni cu factor ridicat de protecție, atunci când te expui la soare.

Încearcă remedii făcute în casă

Pentru a preveni insolația, poți încerca să prepari o băutură răcoritoare din pulpă de mango, puţin zahăr,un praf de sare şi puţine seminţe de chimen prăjite. Această licoare este delicioasă şi te ajută să te ferești de insolație.

Îmbracă haine potrivite temperaturilor de afară

Dacă afară este foarte cald, e important să te îmbraci cu haine confecționate din materiale subțiri, din bumbac sau in. Așa, corpul va putea respira și își va păstra temperatura corpului constantă.

Bea multe lichide

Din cauza căldurii excesive, organismul nostru pierde foarte multă apă, atunci când transpirăm. De aceea, este necesar să bem cel puțin 2 litri de apă pentru a preveni insolația.

Consumă fructe și legume

E indicat să adopți un program alimentar sănătos, cu fructe, legume, iaurturi și alimente bogate în vitamine, minerale și alte substanțe nutritive.