Cum prepari acasă mascarpone. Ai nevoie de două ingrediente

de: Anca Lupescu
04 11. 2021

Poți să îți faci mascarpone acasă. Tot ce ai nevoie sunt 2 ingrediente pentru a face brânză de casă bogată și cremoasă.

Rețetă de mascarpone din două ingrediente

Mascarpone de casă este bogat, cremos și delicios, ca să nu mai vorbim că este mai ieftin decât să îl cumperi.

La fel ca mozzarella de casă și ricotta de casă, această brânză italiană populară este foarte ușor de făcut acasă.

Tot ce ai nevoie sunt doar 2 ingrediente și câteva unelte de bucătărie de bază. În mai puțin de 10 minute poți avea această brânză acasă.

Mascarpone este incredibil de versatilă și poate fi folosită atât pentru rețete sărate, cât și pentru dulci.

De asemenea, este naturală, fără gluten și poate fi consumată de vegetarieni.

Mascarpone este o cremă de brânză italiană populară și cel mai bine cunoscută ca ingredientul vedetă al prăjturii tiramisu.

Are o aromă subtilă lăptoasă și ușor dulce și are o textură bogată, untoasă.

Această cremă de brânză italiană proaspătă super fină și ușor de tartinat poate fi folosită atât pentru rețete sărate, cât și pentru dulci.

Este de obicei disponibilă în magazinele mari și este puțin mai scumpă decât alte brânzeturi cremă.

Ingrediente

  • Smântână proaspătă grasă de 30%
  • Suc proaspăt de lămâie

Pentru a face mascarpone proaspăt ai nevoie de smântână proaspătă. Cu  de 32-36% grăsime, in functie de marca.

Sucul de lămâie proaspăt stors este tot ce ai nevoie. Poți înlocui cu 2 g de acid citric amestecat cu 1 lingură de apă călduță.

Ce ai nevoie ca să faci mascarpone de casă

Ai nevoie de un termometru pentru gatit, o cratiță rezistentă pentru încălzirea smântânii, un filtru sau un prosop ori un tifon. Cea mai bună parte a preparării acestei brânze acasă este că durează aproximativ 10 minute!

Pune smântâna într-o cratiță mare la foc mic și amestecă. Lasă să dea în clocot de două ori și mai las-o 2 minute pe foc.

Pune zeama de lămâie și continuă să amesteci la foc mic timp de 2-3 minute, apoi ia de pe foc și lasă smântâna să se răcească.

Peste un vas se pune o sita tapetata cu un prosop sau 3-4 straturi de panză. Se toarnă smântâna prin sită, se acoperă și se dă la frigider pentru 24 de ore.

Brânza este gata când ajunge la o textură cremoasă și bogată. Poți păstra mascarpone de casă într-un recipient ermetic, la frigider, și va rezista până la 3-4 zile.