Cum prepari acasă cel mai bun sos de pizza. Ingredientul special folosit și în Italia

de: Bișinicu Andreea
06 10. 2022

Ai poftă de pizza și vrei să prepari cel mai bun sos? Fie că vorbim de sosul dulce sau cel picant, gospodinele au grijă să adauge câteva ingrediente care te vor face să te lingi pe degete. Trucul genial care te face să crezi că savurezi un sos bun ca în localurile tradiționale din Italia.

Secretul pentru a prepara cel mai gustos sos de pizza

Cu siguranță, pizza este unul dintre preparatele favorite ale românilor. Și, pentru că orice preparat capătă un plus de savoare, atunci când îi adaugi un sos, iată cum poți prepara propriul sos de pizza, chiar la tine acasă.

Iată cum arată cele mai populare sosuri de pizza. Încearcă-l și tu pe cel care îți face cu ochiul. Cum se prepară fiecare:

Sosul de roșii

De departe, cel mai cunoscut și preferat este sosul de roșii. Pentru a-l prepara la tine în bucătărie, tot ce trebuie să faci este să amesteci una sau două căni de pastă de tomate cu un cățel de usturoi pisat, o linguriță de oțet, sare si piper, după gust.

Sos de anghinare

Sosul de anghinare pentru pizza se prepară destul de ușor. Într-un blender vei amesteca 400 de grame de anghinare scurse de zeamă, 2 lingurițe de suc proaspat de lămâie, 2 căței de usturoi pisat, sare și piper. Sosul rezultat se servește cu parmezan ras și roșii cherry tăiate, mozzarella și baby spanac.

Citește și Cea mai bună brânză pentru pizza. Ce s-a descoperit în ultimul studiu, așa iese delicioasă

Sos de usturoi cu ierburi aromate

Dacă ești fanul sosului de usturoi și ierburi, iată cum vei putea pregăti acest dressing. În primul rând, trebuie să încălzești într-o tavă, la foc mic, o jumătate de cană de ulei de măsilne cu 6 căței de usturoi. Scoți cana de pe foc, după care vei un sfert de cana de oregano proaspat si un pic de sare si piper. Dupa ce sosul este gata este bun de servit.

Sos alb cremos

Sosul alb cremos este pe bază de smântână. Rețeta sună cam așa: iei o tigaie, în care vei turna o cană de smântână cu 3 căței de usturoi pisați. Pui sosul pe foc timp de 3 minute, până ce dressingul capătă o consistență mai densă. Apoi, vei adăuga 2 lingurițe de suc proaspăt de lămâie, sare și piper după gust. La final, poți adăuga pătrunjel și busuioc tocat.

Sos pesto

Sosul pesto a căpătat multă notorietate în ultima perioadă. Pentru a realiza rețeta pentru acest sos de pizza, tot ce trebuie să faci este să amesteci circa 3 căni de verdeturi, precum rucola, busuioc, pătrunjel sau spanac cu 2 linguri de ulei de masline, 2 căței de usturoi, sare si piper după gust. Un plus de savoare poate fi dat de câteva felii de roșii proaspete și mozzarella adăugate în rețetă.