25 sept. 2023 | 18:00

Cum preparau bunicile salata de icre. Ingredientul de aur pe care îl foloseau, de asta ieșeau atât de gustoase

Diverse
Cum preparau bunicile salata de icre. Ingredientul de aur pe care îl foloseau, de asta ieșeau atât de gustoase
Ce sa nu faci niciodata

Salata de icre este un preparat foarte popular printre români, dar puțini sunt cei care știu cum preparau bunicile salata de icre. Există câteva secrete bine păstrate, pe care doar cei mai iscusiți gospodari le știu și le pun în practică. Dacă vrei să ai o salată de icre delicioasă, așa cum o făcea bunica, trebuie să știi câteva aspecte. 

Secretele unei salate de icre spectaculoase

Prepararea salatei de icre este foarte simplă, dacă respecți câteva secrete. 

Ele se freacă cu sare grunjoasă și se pun la frigider ca să se întărească și să prindă o culoare roz-portocalie.

Unii pun griș sau pâine pentru textură și ca să mai ia din sare, alții adaugă cartof ras, însă în realitate nu ai nevoie de niciun astfel de ingredient. Adesea, aceste ingrediente sun puse ca să înmulțească salata de icre.

Salata de icre este un aperitiv bogat, așa că nu este necesar să o înmulțești. Trebuie să fie cremoasă și trebuie doar să o guști. 

Vezi și: Câtă sare și cât ulei e bine să pui la icrele proaspete. Multe românce greșesc cantitatea și strică gustul

În salata de icre se pun cam 500 ml de ulei, iar secretul este să pui cam 50 ml de apă minerală carbogazoasă. 

Icrele sunt tratate cu grijă, iar uleiul este adăugat încet pentru a ajuta la cremozitate. Această operațiune se realizează cu migală, iar un ingredient secret este păstrat deoparte pentru mai târziu.

Odată ce icrele încep să se desfacă și să se albească, se continuă procesul și se adaugă ulei treptat și se mixează în mod atent pentru a obține o consistență dorită.

Apa minerală este un ingredient surpriză care se adaugă periodic, iar acest pas contribuie la obținerea texturii corespunzătoare. Chiar dacă amestecul devine temporar lichid în timpul adăugării apei minerale, acesta revine la o consistență mai fermă pe măsură ce se adaugă mai mult ulei și se continuă amestecarea.

Cum preparau bunicile salata de icre

Ca să faci salată de icre ca bunicile, ai nevoie de 150 g de icre, 500 ml de ulei de floarea soarelui, 50 ml apă minerală, 50 ml suc de lămâie și 2 cepe roșii. 

Citește și: Icrele pe care nu trebuie să le consumi sub nicio formă. Sunt toxice

Icrele se pun într-un vas și se amestecă. Poți face lucru cu mixerul, apoi se adaugă ulei pe peretele vasului și se încorporează treptat, ca la maioneză. Se adaugă puțin suc de lămâie și apă minerală și se continuă mixarea, alternând uleiul, apa minerală carbogazoasă și sucul de lămâie.

Poți gusta ca să potrivești de suc de lămâie, apoi toci ceapa foarte mărunt și o pui în salată. Dacă nu toți din familia ta iubesc ceapa, o poți toca mărunt și o poți servi lângă salată. 

Cel mai important la o salată de icre este ca icrele să fie proaspete și de bună calitate. Apoi, trebuie să folosești apă minerală sau sifon, iar lămâia îi dă acel gust acrișor care combate cantitatea de ulei necesară ca salata să iasă cremoasă, asemănătoare unei maioneze.

Poți servi salata de icre cu pâine de casă proaspătă, cu pâine prăjită sau în coji de mini tarte, dacă vrei un aspect plăcut sau le faci pentru un eveniment special. Poți adăuga deasupra câteva fire de chives sau puțină boia dulce, pentru o culoare și un aspect desăvârșite.

Ține minte că icrele nu au nevoie de adăugiri precum griș, cartof sau pâine. Textura icrelor frecate bine cu ulei este ideală fără acest ingrediente care nu aduc niciun plus de gust. 

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Soluția care alungă muștele din casă instantaneu. Metodă testată
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Caută semnul pe cutie! Medicamentele pe care șoferii nu trebuie să le ia. Vor rămâne fără permis
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro