Cum pregătesc gospodinele din Ardeal cartofii țărănești de post. Ingredientul care le transformă total gustul
Cum să pregătești cartofi țărănești ca în Ardeal, potriviți pentru perioada de post. Ce ingredient să folosești pentru a transforma gustul legumelor în unul cu totul savuros. O poți face în ciuda restricțiilor.
Cât de simplu este să prepari cartofii țărănești
Uneori, un preparat simplu e mai bun decât unul complicat. Cartofii țărănești sunt un exemplu potrivit din acest punct de vedere. Sunt ușor de pregătit și au un gust excepțional – cu sau fără ingrediente de origine animală, având în vedere perioada de post pe care trebuie să o respectăm.
Cartofii țărănești pot fi serviți la masă atât ca fel de mâncare principal, cât și sub formă de garnitură versatilă, alături de alte preparate. Rețeta presupune fierberea cartofilor, apoi decojirea lor, călirea cepei și mixarea ingredientelor pentru a se transforma într-o mâncare delicioasă.
Ce ingredient se adaugă, pentru a da gust cartofilor
În materialul de astăzi îți vom explica cum să prepari cartofi țărănești ca în Ardeal, potriviți pentru perioadele de post. În afară de ingredientele elementare pentru acest fel de mâncare, gospodinele apelează la unul esențial pentru a-i oferi savoare, anume paprika.
În funcție de tipul de paprika, aceasta poate prezenta o aromă variată, de la dulce la picantă sau chiar afumată. Fiindcă suntem în post, îți recomandăm să alegi să folosești paprika dulce. Ingredientul poate fi folosit și în marinate sau mâncăruri pe bază de legume.
Cartofi țărănești de post ca în Ardeal. Ingrediente
- 1,2 kg cartofi ceruiți
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- 2 cepe de mărime medie
- condimente: sare, piper, paprika dulce (2 linguri)
- 1 legătură pătrunjel verde
Cartofi țărănești de post ca în Ardeal. Preparare
- Se spală cartofii cu tot cu coajă și se pun într-o oală.
- Se adaugă apă peste cartofi (o palmă deasupra lor).
- Se adaugă sare în apa cartofilor și se pune oala la flacără medie, la încălzit.
- Se lasă cartofii la fiert și se testează cu furculița.
- Se scot cartofii fierți din apă și se lasă la răcit, apoi se decojesc.
- Se taie cartofi în cuburi de 4-5 cm latura.
- Se încinge ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată și un praf de sare.
- Se călește ceapa câteva minute, se adaugă deasupra cartofii și se amestecă.
- Se condimentează cu: sare, piper și paprika.
- Se lasă cartofii în tigaie încă un minut, se adaugă pătrunjelul și se stinge focul.
Cartofii țărănești pot fi consumați în forma propriu-zisă sau alături de o salată sau legume murate, în funcție de preferințele gospodinelor. Îți va lăsa gura apă! Toată lumea va fi mulțumită de preparat.