Taverna Sârbului este unul dintre cele mai celebre restaurante din România, care se bucură de mare succes de două decenii. Este renumit pentru preparatele speciale, tradiționale și rețetele unice, dar prețurile au explodat în ultima vreme. Cât a fost nevoit să plătească un client pentru o porție de cartofi țărănești și doi ardei copți. Este ireală suma!
Taverna Sârbului se numără printre restaurantele de succes din România. Ambele locații, atât cea din Capitală, cât și cea de la munte, se bucură de o mulțime de clienți zi de zi, pentru preparatele speciale pe care le pun la dispoziție.
Locațiile sunt mereu pline, mai ales în perioada în care oamenii sunt liberi, în weekend, de sărbători. Meniul este unul diversificat, care cuprinde tot felul de rețete speciale din arealul slav de la sud de Dunăre.
Sunt locuri de-a dreptul impresionante, unde turiștii se delectează cu cele mai bune preparate tradiționale și au parte de experiențe interesante. Să nu uităm, însă, că prețurile sunt și ele pe măsură. Acestea sunt colosale, în raport cu cantitatea, așa cum s-a plâns un client.
Pentru o simplă porție de cartofi țărănești sau una de cartofi natur, un bărbat a plătit nici mai mult, nici mai puțin de 20 de lei. Cel mai tare l-a surprins pe client, însă, faptul că doar doi ardei copți se vând la Tavernă cu prețul de 25 de lei.
Nici băuturile nu sunt mai ieftine la Taverna Sârbului. Un suc se vinde la acest restaurant de top cu 15 lei, în timp ce o apă plată este trecută în meniu cu 13 lei, un preț deloc mic, de care mulți clienți s-au plâns.
Află și: Cât costă un pahar cu bere la Therme în 2024. Puțini români își permit
Cei care vor ceva natural, pot opta pentru o limonadă. Este concentrată, are o aromă plăcută și fresh, dar și prețul este pe măsură: 27 de lei pentru un singur pahar.
Rețețele sunt unele speciale, adunate din cele mai vechi timpuri și din cele mai îndepărtate ținuturi ale Serbiei. Bucătarii nu dezvăluie trucurile la care recurg pentru a aduce în fața clienților cele mai bune mâncăruri, ale căror gust nu se compară cu altul din alte bucătării.
Găsești aici orice preparat dorești, după preferințe. Meniul este unul foarte bogat, pe gustul fiecăruia, dar și prețurile pe măsura serviciilor pe care le oferă restaurantul sau chiar mai mari, așa cum se plâng unii.
Marius Tucă este unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din România. Restaurantele sale îi aduc sume colosale în fiecare lună și l-au urcat pe cele mai înalte culmi ale succesului, fiind cunoscute în toată România.
Se bucură de o mulțime de reușite încă de pe vremea când apărea la televizor, unde totul mergea ca pe roate. Mai în glumă, mai în serios, dezvăluie că a avut salariul chiar mai mare decât al Andreei Esca și, cu toate acestea, a renunțat la această meserie pentru a face ceva cu totul noiu.
„Am avut. Dar nu am făcut asta pentru că îmi era bine. Câștigam atât de mult, bănuiesc, nu vreau să exagerez, să nu se supere Andreea pe mine, că salariul Andreei era o glumă față de cât câștigam eu atunci – și ca șef de ziar și ca om care făcea televiziune. Era vorba de bani foarte mulți.
Și atunci au fost foarte multe propuneri de a face televiziune, dar îmi era atât de bine – aveam un show de succes, eram director de ziar, câștigam foarte bine, se născuse Daria…”, a dezvăluit Marius Tucă.
Marius Tucă spune că, dacă ar putea da timpul înapoi, ar face propria lui televiziune și chiar și un post de radio. I-a plăcut mult jurnalismul și a fost foarte atașat de acest domeniu în care s-ar implica până și azi, însă îi merge bine în afaceri și nu simte nevoia să mai facă schimbări din acest punct de vedere.
„Și acum e întrebarea clasică… dacă dai timpul înapoi ai schimba? Da, aș schimba. Aș face acea televiziune. Aș lua și un radio, de atunci, să-l fac. Sunt multe lucruri pe care le-aș schimba. Aș face un ziar care să fie al meu. Și astăzi aș face. Cu toate riscurile. Și cu toate discuțiile că s-a terminat presa scrisă. Nu. Este un punct și de la capăt”, a mai spus celebrul om de afaceri.