Cum prăjești sau coci alimente fără ulei. Trucul genial și sănătos la care trebuie să apelez

Cum prăjești sau coci alimente fără ulei. Trucul genial și sănătos la care trebuie să apelez
Cum să prepari mâncarea fără ulei: poți să coci sau să prăjești

Cum poți să prepari rețetele tale favorite fără pic de ulei? Există câteva opțiuni pentru a le face la fel de gustoase, dar mai sănătoase în special pentru copiii tăi. Care sunt trucurile fantastice pe care să le folosești oricând vrei să prăjești sau să coci diverse alimente fără să adaugi calorii în plus. Cum trebuie să procedeze toate gospodinele? În modul acesta vei putea avea o alimentație cel puțin echilibrată. Ce trebuie să faci?

Trucuri în bucătărie: cum să prăjești sau coci fără ulei?

Mulți oameni au în special în vedere prețul uleiului, iar specialiștii și cei care sunt atenți la alimentația lor au în prim-plan faptul că nu este sănătos.

Există variante mai sănătoase potrivite pentru ambele categorii în care poți să folosești mai puțin ulei, altă alternativă de grăsime sau chiar deloc.

Medicii recomandă și ei reducerea sau eliminarea uleiului din dietă pentru îmbunătățirea sănătății. Trebuie să știi că nu toate grăsimile sunt nesănătoase, dar în special uleiul este o grăsime procesată, lipsită de fibre.

S-a demonstrat că acesta are un impact negativ asupra celulelor care căptușesc arterele. Cu toate că uleiul de măsline este o variantă puțin mai bună, nu este o opțiune superioară consumului de măsline întregi.

Cum să faci cei mai buni cartofi fără ulei?

Pentru niște cartofi incredibili de buni într-o crustă aurie este nevoie să fierbi câteva minute legumele, să le răcești, iar mai apoi să te pregătești să le bagi la cuptor.

Este foarte util să îi amesteci cu o combinație de parmezan, puțin albuș de ou și condimentele preferate precum: boia iute/dulce, sare, piper, praf de usturoi sau rozmarin.

După ce i-ai învelit bine cu un strat din sosul de mai sus, bagă tava la cuptor pentru 10-15 minute la foc mediu. În modul acesta poți proceda și cu fâșii de pui, dar trebuie să ai grijă să fie tăiate similar pentru a se face toate într-un timp.

În caz contrar, cele fine și mici se vor găti mai rapid, iar mai apoi va trebui să aștepți și bucățile mai mari să se facă, iar familia nu va putea mânca toată deodată.

Ele vor ieși chiar mai delicioase dacă le dai printr-un amestec de ou, pesmet cu condimente și repeți procesul. Pune-le în tavă și lasă un centimetri între ele pentru a se găti corespunzător. Lasă-le câteva minute la răcit și servește-le cu un sos tot făcut în casă. Poftă bună!