Cum poți să-ți faci un deodorant de corp pe bază de bicarbonat de sodiu. 3 rețete simple și eficiente

Cum poți să-ți faci un deodorant de corp pe bază de bicarbonat de sodiu. 3 rețete simple și eficiente
La ce mai poate fi bun bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic pe care aproape toată lumea îl are în gospodărie, devenind unul din ingredientul care a început să fie utilizat tot mai mult și în afara preparatelor culinare. Acest ingredient minune are numeroase alte întrebuințări în gospodărie.

Deodorant clasic vs deodorant pe bază de bicarbonat de sodiu acasă

Bicarbonatul de sodiu este unul din ingredientele pe care ni l-au tot recomandat în trecut mamele și bunicile noastre pentru a ne curăța diverse obiecte din casă. E greu poate să îți imaginezi că prin acest ingredient îți poți prepara un deodarant chiar la tine acasă.

Potrivit studiului „Să învăţăm să gândim în termeni chimici”, realizat de Asociaţia Pro Consumatori (APC) în 2016, 77 % dintre deodorantele tip roll-on analizate conţin substanţe perturbatoare ale sistemului endocrin şi substanţe alergene.

Totodată, studiul mai indică faptul că 29% dintre produsele analizate conțin BHT, o substanță cu potențial carcinogen, în vrme ce 23% dintre aceleași produse analizate conțin clorhidrat de aluminiu o substanță cu potențial toxic asupra creierului. Din acest motiv, mulți oameni iau în considerare deodorantele simple și naturale, care să nu fie toxice pentru organism. Mulți optează la cele pe bază de bicarbonat de sodiu.

Cum să îți faci acasă propriul deodorant pe bază de bicarbonat de sodiu?

 

Cum să îți faci propriul deodorant pe bază de bicarbonat de sodiu acasă. 3 Rețete simple

Deodorant de corp cu unt de sheâ

Ingredinte: 3 linguri ceară de albine, 6 linguri ulei de cocoș cosmetic, 3 linguri unt de sheâ, 3 linguri amidon (alimentar), 3 linguri bicarbonat de sodiu, 10 picături ulei esentialdupa preferințe, un recipient de plastic pentru stick solid sau o cutie de plastic.

Se pune un vas ceramic la bain-marie în care topim ceară de albine. Adăugăm uleiul de cocoș și untul de sheâ amestecând ușor până se topesc și se omogenizează. Separat se amestecă pudrele – amidonul și bicarbonatul. Se toarnă ușor uleiurile topite peste pudre și se amestecă până se obține o compoziție cremoasa în care se adaugă uleiul esențial. Se pune crema în recipientul de stick și se lasă la frigider câteva ore înainte de aplicare. Se păstrează la frigider pentru a-și menține consistentă și proprietățile, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Deodorant cu ulei de cocoș

Ingrediente: o lingură cu vârf de bicarbonat de sodiu, o lingură și jumătate de amidon, 5 linguri de ulei de cocoș, 10 picături de ulei esențial (de ex ylang-ylang, lavandă și portocale).

Uleiul de cocoș dacă stă la o temperatura de sub 24 de grade este solid, așa că trebuie pus într-un bol de porțelan deasupra unui vas cu apă fierbinte, pentru a-l aduce în formă lichidă. După aceea se adaugă bicarbonatul și amidonul și se amestecă bine până când se dizolvă, iar la final se pun cele 10 picături de ulei esențial. Se pune în recipientul de stick sau cutie la frigider, potrivit aceleiași surse.

Deodorant cu ulei de jojoba

Ingredinte: o lingură de ceară, o lingură de jojoba, o lingură bicarbonat, iar uleiuri esențiale, după gust.

Prepararea lui se face la fel că și celelalte două prezentate mai sus.