Cum poți să te debranșezi pentru a monta o centrală termică în apartament. Detaliile de care trebuie să ții cont de la început
Tot mai mulți români aleg să se debranșeze de la sistemul de încălzire centralizată și să își monteze centrale termice de apartament, în condițiile în care în unele zone a devenit un lux să ai apă caldă și căldură, ca urmare a deselor avarii apărute în rețeaua de distribuție a agentului termic. Iată pașii care trebuie urmați pentru debranșare.
Cum te debranșezi pentru a monta o centrală termică în apartament
Debranșarea diferă de la zonă la zonă și pentru că cele mai multe probleme în sistemul de distribuție a agentului termic apar în Capitală, am ales să menționăm întregul proces pentru acest oraș. În primul rând, cei care vor să se debranșeze trebuie să știe că acest proces nu poate avea loc în sezonul rece, iar documentația trebuie înregistrată în intervalul 15 aprilie – 15 august.
Trebuie completată o adresă de intenție de debranșare totală, care ulterior va fi trimisă la RADET, fie fizic, fie pe e-mail la relatii@radet.ro. Se întocmește un dosar care ulterior va fi trimis la Direcția Tehnică – Serviciul Tehnic și Avize. Acesta trebuie să conțină:
- cerere de debranșare totală
- acordul asociației de proprietari
- acordul vecinilor
- copie a actului de identitate a proprietarului
- copie a actului de proprietate a locuinței unde se solicită debranșarea
- acordul de acces la sistemul de distribuție de gaze
- proiectul tehnic de debranșare de la rețeaua de termoficare, întocmit de un proiectant specializat și atestat de Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor și Locuinței
- copie C.U.I. pentru S.R.L. sau P.F.A.
După depunerea dosarului, RADET eliberează un aviz în care sunt precizate condițiile legale care trebuie îndeplinite pentru debranșare. Referatul trebuie aprobat din nou de Asociația de Proprietari și prezentat la Secția de Termoficare. Se eliberează un deviz de plată, se achită, apoi se depune dovada la RADET. Ulterior, RADET anunță o dată disponibilă pentru debranșare.