Cum poți să stai, de fapt, fără mască de protecție la birou. Trebuie îndeplinită o singură condiție

Cum poți să stai, de fapt, fără mască de protecție la birou. Trebuie îndeplinită o singură condiție
Fără mască de protecție la muncă în anumite condiții

Majoritatea românilor își doresc să poată sta în spațiile publice și la servici fără mască de protecție. Din păcate purtatul măștii este încă obligatorie pentru toată lumea. Dar există o posibilitate de a sta fără mască de protecție. Anunțul a fost făcut de permierul Florin Cîțu ieri, într-un dialog cu presa.

Pandemia ne-a schimbat modul de viață

A spune că noua pandemie covid a schimbat lumea ar fi o subevaluare. În mai puțin de un an de la apariția virusului viața cotidiană este schimbată pe tot globul. Pandemia a schimbat modul în care lucrăm, învățăm și interacționăm.

Ghidurile de distanțare socială au condus la o existență virtuală, atât personal cât și profesional. Aceeași situație de pandemie a schimbat, de asemenea, modul în care românii își abordează sănătatea și îngrijirea sănătății în moduri pozitive și negative. Obligativitatea purtării măștii de protecție a fost un alt element de disconfort, la nivel național, și nu numai.

Fie că ne aflăm pe stradă, sau la muncă, nu a fost și nu este posibil să stăm fără mască de protecție. Ideea în sine a devenit o stare de iritare, dar să o mai și purtăm. Dar a apărut și speranța, odată cu apariția vaccinurilor anti-covid și demararea campaniilor de vaccinare. Acum, conform datelor, incidența ratei de infectare a scăzut, ceea ce este un efect al vaccinării. Dar când vom putea sta fără mască de protecție?

Fără mască de protecție la muncă în anumite condiții

Această întrebare a început să fie tot mai des auzită în spațiul public și la TV. Cu aproape 3 milioane și jumătate de români vaccinați se tot vehiculează ideea de a nu mai sta cu măscă de protecție în anumite spații.

Confirmarea a venit ieri din partea premierului Florin Cîțu. Numai că totul se va întâmpla cu o singură condiție, de altfel foarte importantă. Florin Cîțu a declarat că vom putea sta la birou fără mască de protecție doar dacă toți angajații sunt vaccinați anti-covid.

”Cel mai bun stimulent – revenirea la normalitate – o viaţă fără mască de preotecție, în care putem să circulăm oricând, oriunde. Ăsta este cel mai bun stimulent. Noi am oferit companiilor în România centre de vaccinare în companii.

Se poate face acest lucru. În acelaşi timp, va mai fi o propunere în comitetul interministerial ca în birourile companiilor dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască, de exemplu. E o propunere.”, a declarat ieri premierul Florin Cîțu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI