Cum poți să participi la licitațiile ANAF, de fapt. Găsești mașini și la 1000 de lei

Cum poți să participi la licitațiile ANAF, de fapt. Găsești mașini și la 1000 de lei
Acte necesare pentru participarea la licitații ANAF

Nu de puține ori am auzit de licitații făcute de stat, prin intermediul ANAF, la diferite obiecte. Unele dintre ele, cunoscute sub numele de licitații ANAF de mașini confiscate, au devenit din ce în ce mai vizibile în piață. Dar pentru a putea participa la astfel de licitații, trebuie să știi de ce acte necesare pentru participarea la licitațiile ANAF ai nevoie.

ANAF scoate la licitații din ce în ce mai multe mașini confiscate

Agenția fiscală a statului ANAF, în ultimii ani a scos din ce în ce mai multe mașini confiscate la licitații. Multe dintre ele vândute în licitații ANAF publice, ajung să fie vândute la prețuri de nimic. Multe din aceste mașini confiscate pornesc cu prețuri de la 134 de euro și pot ajunge la câteva mii.

Prin aceste licitații ANAF sunt scoase la vânzare mașini confiscate de la românii cu datorii neonorate către stat. Marea majoritate a acestor mașini sunt vândute în licitații ANAF pentru recuperarea datoriilor din partea celor rămași datornici la stat. Numai în anul 2020 ANAF a scos la licitație mașini confiscate în valoare de câteva milioane de lei. La aceste licitații ANAF pot participa cetățeni români, dar în anumite condiții. Pentru a putea deveni cumpărător aveți nevoie de anumite acte pentru a putea participa la licitațiile ANAF.

Acte necesare pentru participarea la licitații ANAF

Înainte de a avea statutul de posibil cumpărător în licitațiile ANAF, un client are nevoie de anumite acte necesare pentru participarea la licitațiile ANAF. Dar până la acte trebuie să urmărească pe site-ul instituției când au loc aceste licitații ANAF. Agenția fiscală a statului actualizează permanent listele de licitații.

Majoritatea au loc la agențiile locale din țară la o dată și o oră precisă. Odată aflate aceste date, așa cum spuneam, este nevoie să știți și ce acte sunt necesare pentru participarea la licitațiile ANAF. Aceste acte se depun la agenții, și sunt după cum urmează:

  • oferta de cumpărare pentru mașina de la licitația ANAF;
  • dovada plății taxei de participare sau a construirii garanției sub formă de scrisoare de garanție (10% din prețul de pornire a licitației). Plata taxei de participare se va face în contul celor de la ANAF;
  • persoanele juridice trebuie să prezinte și o copie după certificatul unic de înregistrare (CUI), eliberat de Registrul Comerțului;
  • pentru persoanele juridice străine este necesar să aibă asupra lor actul de înmatriculare tradus în limba română;
  • de asemenea, persoanele fizice străine trebuie să actul de identitate/pașaport și copie după acestea;
  • persoanele fizice din România trebuie să aibă și o copie după actul de identitate;
  • declarația pe proprie răspundere a ofertantului, care se va certifica că nu are nicio legătură cu debitorul.

 

Odată depuse aceste acte necesare pentru participarea la licitațiile ANAF, și aprobate, puteți participa la aceste licitații ANAF, unde veți găsi mașini confiscate ce pot fi achiziționate cu sume începând de la 1.000 de lei. Așadar, urmăriți site-ul ANAF pentru actualizări și aveți grijă să nu uitați de depunerea actelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI