Cum poți să îți cureți încălțămintea cu bicarbonatul de sodiu. Trucul care nu dă greș

de: Madalina Moraru
25 11. 2019

Trucurile de curățenie pot să vă vină în ajutor mai ales în perioadele în care vreți să faceți economie și aveți nevoie de soluții eficiente, dar cu bani puțini. Bicarbonatul vă scăpa de probleme foarte mari, la nivel de curățenie, pentru că are proprietăți miraculoase atunci când este pus în practică. Se poate combina cu alte ingrediente regăsite în fiecare bucătărie, cum ar fi lămâia sau oțetul, pentru a acționa și mai în profunzime, în cazul petelor foarte dificile.

Cum poți să îți cureți încălțămintea cu bicarbonatul de sodiu

Încălțămintea de culoare albă ce pare distrusă poate fi recuperată cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi pus în utilizare și atunci când aveți de-a face cu încălțăminte sport care s-a murdărit și pare că nu mai poate fi recuperată, în special în cazul celor regăsite în culori deschise. Nu trebuie să vă îngrijorați, pentru că le puteți face ca noi, cu un truc foarte simplu, recunoscut de orice gospodină. Veți avea nevoie doar de o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu, pe care să-l amestecați cu puțină apă, până când se va forma o pastă omogenă. Amestecul se poate aplica ușor cu o periuță de dinți, destinată acestei operațiuni, direct pe perechea de încălțăminte aleasă, potrivit click.ro.

Mai mult, un alt truc ce funcționează foarte eficient în curățarea pantofilor sport de culoare albă este și amestecul de pastă de dinți și puțin detergent de rufe. Ingredientele trebuie amestecate cu puțină apă și amestecul se poate aplica fie cu o cârpă, fie tot cu ajutorul unei periuțe de dinți. De cele mai multe ori, astfel de încălțăminte este foarte greu de întreținut și pare că nu mai poate fi salvată, dar veți putea observa rezultatele uimitoare în cel mai scurt timp. Fiecare amestec poate fi aplicat de câteva ori, până când încălțămintea a fost curățată în profunzime.