3 metode prin care poți folosi bicarbonatul de sodiu în curățenia generală a casei. Efectul este uimitor

Autor: Alexandra Chivu - 10:35, 23 nov. 2019
3 metode prin care poți folosi bicarbonatul de sodiu în curățenia generală a casei

Bicarbonatul de sodiu este o minune la casa omului. ”Praful magic” poate fi folosit în diverse combinații ori chiar simplu, iar casa ta va străluci. Ai mai jos 3 metode prin care poți folosi bicarbonatul la curățenie.

3 metode prin care poți folosi bicarbonatul de sodiu în curățenia generală a casei

Bicarbonatul de sodiu este un compus natural din categoria sărurilor și este una dintre cele mai sigure substanțe din câte există. De altfel, el are o mulțime de întrebuințări.

3 metode prin care poți folosi bicarbonatul de sodiu în curățenia generală a casei. Efectul este uimitor
Bicarbonatul de sodiu, un compus natural din categoria sărurilor și este una dintre cele mai sigure substanțe din câte există

”Praful magic” poate fi utilizat peste tot prin locuință și nu numai. Rezumându-ne la casă, el poate face minuni atât în combinație cu un alt ingredient, cât ți singur.

Face oglindă din podele

  • Îndepărtează urmele și mizeria de pe podele nelăcuite dau dale de gresie ori marmură folosind numai o soluție dintr-o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu într-o găleată cu apă caldă. Șterge cu mopul și clătește pentru o podea strălucitoare. Pentru urmele lăsate de încălțăminte, folosește bicarbonat pe un burete umed, pentru o mai mare precizie, apoi clătește.

Curăță mobila

  • Curăță și înlătură urmele de pe pereți și mobila vopsită prin aplicarea de bicarbonat de sodiu pe un burete umed și frecând delicat. Șterge cu cârpa moale și uscată.

Curăță perdelele de duș

  • Bicarbonatul este cunoscut ca un bun degresant, așa că și în cazul perdeselor de duș face o treabă excelentă. Pe ele le poți curăța presărând direct bicarbonat pe un burete umed ori pe o perie. Freacă perdeaua de sus până jos, apoi clătește și las-o să se usuce atârnată.

Alte metode ajutătoare

  • Pentru a curăța și a dezinfecta podelele, puneți o jumătate de ceașcă de bicarbonat într-o găleată cu apă caldă. Introduceți mopul ori buretele în amestecul făcut, frecați și clătiți. Unde mai rămân pete, totuși,  utilizați bicarbonat de sodiu amestecat cu suc de lămâie.
  • Pentru a îndepărta urmele de grăsime, se folosește o pastă din bicarbonat de sodiu, săpun lichid de vase și sare. Aplicați amestecul pe pată și lăsați să acționeze timp de cinci minute, apoi frecați și clătiți.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI