Cum poți plăti online taxele și impozitele, în 2020. Unde trebuie să îți faci cont

Autor: Ștefan R. Apostol - 16:40, 07 ian. 2020
Cum poți plăti online taxele și impozitele, în 2020. Unde trebuie să îți faci cont

Începutul de an 2020 aduce și plata impozitelor și a taxelor locale. Cozi interminabile la ghișeele ANAF, cam așa au arătat primele două zile lucrătoare pentru bugetarii din sistemul de colectare.

Cum poți plăti online taxele și impozitele, în 2020

Ca în fiecare an, românii sunt invitați să-și plătească taxele și impozitele de către ANAF și la fel, ca în fiecare an există posibilitatea plătirii acestora atât la ghișeu, cât și în sistemul online.

Sistemul Național Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar (SNEP) este destinat pentru plata diverselor tipuri de taxe, stabilite de instituţii pentru diferite servicii, online cu card bancar, fără a necesita autentificare. Sistemul SNEP este accesibil doar cu o autentificare pe bază de utilizator şi parolă. Autentificarea cu parolă permite consultarea obligaţiilor de plată datorate instituţiilor înrolate şi achitarea acestora prin acceptarea la plata online a cardurilor bancare Visa, Visa Electron, MasterCard şi Maestro, emise de orice bancă.

Cum poți plăti online taxele și impozitele, în 2020. Unde trebuie să îți faci cont
Cum poți plăti online taxele și impozitele, în 2020. Unde trebuie să îți faci cont

Sunt doua metode prin care puteti obtine datele de logare pentru ghiseul.ro:

  1. Primăria unde aveți obligații de plată vă poate genera datele de logare în urma unei solicitarii făcute de dvs in acest sens. Puteti solitica date de acces (utilizator și parolă) de la instituția publică la care aveți obligații de plată, dacă instituţia este înregistrată în sistem şi este activă pentru plata cu autentificare. Datele de contact ale Instituţiei publice le puteţi accesa prin „click” pe denumirea instituţiei în Secţiunea Instituţii înrolate.
  2. Metoda online de obținere a datelor de logare. Accesati sectiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagina ghiseul.ro si parcurgeti etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare”

În cazul în care deţineţi bunuri mobile sau imobile în mai multe localităţi, oricare dintre acestea vă poate pune la dispoziţie datele de acces în Ghişeul.ro
Odată eliberate datele de acces de către o instituţie publică nu mai puteţi apela la o altă instituţie publică pentru o nouă eliberare

Unde trebuie să îți faci cont

Autentificarea în sistem se poate face ori printr-o parolă dată de către instituţia în raza căreia are domiciliul, sau printr-o parolă generată de utilizator la prima accesare a platformei. Mai multe detalii găsiți pe platforma online a ANAF, ghișeul.ro.

Plata taxelor și a impozitelor este accesibilă din 14 decembrie 2016, unde persoanele fizice se pot autentifica și plăti online cu cardul bancar pe ghișeul.ro. taxele și impozitele datorate ANAF. Tot pe aceeași platformă se mai pot achita online taxele si impozitele locale, amenzile, precum și taxe de rezervare domeniu internt sau taxa de eliberare permis ședere temporară.

Reamintim că la plata cu cardul prin Ghișeul.ro nu este perceput niciun comision, așa cum se întâmplă în cazul achizițiilor comerciale de tipul online..

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI