Veste proastă pentru românii care vor vacanță în Grecia. S-a anunțat acum

Veste proastă pentru românii care vor vacanță în Grecia. S-a anunțat acum

Din ce în ce mai mulţi români au decis, în ultima perioadă, să plece în vacanţă în Grecia, ignorând avertismentul medicilor din România. Autorităţile elene au făcut, însă, anunţul. Iată ce se va întâmpla cu turismul!

Grecii, îngrijoraţi pentru principala sursă de venit a ţării

Deşi au deschis graniţele pentru turiştii români, grecii sunt îngrijoraţi de numărul de cazuri noi de coronavirus. În plus, presa elena scrie despre o turistă din România, depistată pozitiv, în Evia. Conform acestora, ar fi vorba despre o femeie în vârstă de 66 de ani care ar fi intrat în Grecia pe data de 8 iulie. Mai mult, ar fi făcut parte dintr-un grup mare de turişti.

Românca va fi transferată la un hotel desemnat centru de carantină, anunţa autorităţile elene. Cu o zi înainte, tot în acea zonă, au fost confirmați pozitiv 10 turiști sârbi.

Scenariu sumbru: Grecia s-ar închide complet!

Veste proastă pentru românii care vor vacanță în Grecia. S-a anunțat acum
Masuri de protectie impotrivaVeste proastă pentru românii care vor vacanță în Grecia. S-a anunțat acum infectarii cu virusul Covid-19 pe o plaja din Skiathos, Grecia, luni, 6 iulie 2020. Inquam Photos / Ilona Andrei

Ședința de urgență convocată și condusă de premierul elen analizează situația epidemiologică în contextul în care numărul de cazuri a crescut constant în ultimele zile. Iar asta este un mare motiv de îngrijorare pentru autorități. Mai mult, experți în microbiologie au declarat că în luna august Grecia s-ar putea închide complet. Totul din cauza unui al doilea val de infectări.

Grecia este a şasea cea mai vizitată destinaţie din Uniunea Europeană, mare parte din veniturile ţării fiind datorate turismului. Acesta este responsabil pentru 17% din PIB, cu 20% din populaţie angajată. Aşadar, o posibilă închidere granitelor pentru străini ar însemna o adevărată catastrofă economică.

Românii care şi-au plănuit vacanţă în Grecia mai au de aşteptat încă două săptămâni. Atunci, scrie presa elenă, va exista o imagine de ansamblu privind impactul pe care redeschiderea turismului internațional l-a avut asupra evoluției epidemiei în țară.

Grecia a înregistrat până astăzi, 13 iulie 2020, un număr de 3.803 cazuri de coronavirus. Dintre persoanele infectate, 193 au decedat şi 1.374 s-au vindecat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI