Cum poţi încălzi apa dacă nu ai gaze şi nici curent. Metoda genială pe care trebuie să o ştie toate gospodinele
Dacă se întâmplă să rămâi fără electricitate și, de altfel, fără gaz, asigură-te că faci baie fierbinte după ce ai folosit acest truc pentru a încălzi apa fără gaz sau electricitate. Este un truc pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască.
Cum poţi încălzi apa dacă nu ai gaze şi nici curent
De cele mai multe ori pierdem din vedere cât de norocoși suntem că avem apă caldă acasă până când, din anumite motive, ne confruntăm cu realitatea dură. Acest truc poate fi folosit nu doar acasă, ci este util și pentru acele momente în care ești departe de confortul casei.
Cum se încălzește apa fără gaz sau electricitate?
Nimeni nu ar putea refuza o baie fierbinte și relaxantă înainte de culcare, deoarece stimulează sistemul de termoreglare al corpului și facilitează fazele nocturne ale ceasului circadian, motiv pentru care îmbunătățește calitatea somnului. Dar ce să faci dacă rămâi fără apă caldă? Ai câteva opțiuni:
Alcool solid. Este adesea folosit pentru camping, dar este o opțiune bună de utilizat acasă în caz de urgență. Este o pastă care se folosește pentru încălzirea apei sau a alimentelor, odată aprinsă, durează de la 2 la 3 ore.
Gratar sau rotisor. Același lucru pe care îl folosești pentru friptură de vită în weekend. Nu este cea mai practică opțiune, dar funcționează într-o întrerupere prelungită. Deși trebuie utilizat numai în aer liber.
Soare. La fel cum sunt cei care folosesc deja energia solară pentru a o transforma în electricitate, poți plasa un recipient cu apă la soare și, deși va dura ceva timp, îți vei atinge obiectivul. Ce-i drept, acest truc nu se potrivește iarna.
Importurile de electricitate ale României, la un record istoric, după deconectarea reactorului 2 de la Cernavodă
Țara noastră a importat azi peste 2.600 de MW, reprezentând un record istoric, pe fondul deconectării automate a unui reactor nuclear de la Cernavodă, indică datele Transelectrica.
Astfel, cel mai mare nivel al importurilor de electricitate a fost atins la ora 9:47, respectiv 2.617 MW, foarte aproape de capacitatea maximă de import, cea de 3.000 de MW.
La aceeaşi oră, datele operative ale Transelectrica indică că unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost deconectată de la sistemul energetic naţional (SEN).
După acest vârf, importurile au început să scadă uşor, ajungând la 2.296 MW la ora 14:40. Consumul era de 7.639 MW, iar producţia internă era de 5.343 MW.
Nuclearelectrica a anunţat ieri dimineaţa că unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat, după declanşarea întrerupătoarelor de livrare a energiei în SEN. Specialiştii CNE Cernavodă au investigat cauza şi au spus că deconectarea automată a unităţii s-a produs în condiţii de siguranţă.
România poate importa energie la o putere de maximum 3.000 MW. Țara noastră poate exporta până la 2.800 MW, conform unui raport al Transelectrica.