Cum poţi face din nou pufos şi cremos piureul care s-a întărit. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi la reîncălzire

de: Năstase Mirabela
16 10. 2021

Iată cum poți să faci din nou pufos și cremos piureul care s-a întărit. Acesta este un truc util pentru orice gospodină. Ce ingredient trebuie să adaugi în piure la reîncălzire.

Cum poţi face din nou pufos şi cremos piureul care s-a întărit

Deși piureul pare și chiar este unul dintre cele mai simple feluri de mâncare pe care ai putea să le faci, acesta nu iese întotdeauna atât de gustos sau având consistența dorită.

În plus, atunci când pireul se întărește, el nu mai are același aspect ca la început. Astfel, atunci când vrei să îi redai cremozitatea piureului întărit, trebuie să adaugi smântână încălzită sau unt în timp ce piureul se află pe foc sau un alt truc este să îl reîncălzești la bain marie ca să eviți să se lipească de fundul cratiței sau tigăii.

Trucuri pentru un piure de cartofi pufos

În continuare, îți mai detaliem anumite trucuri pentru ca piureul tău să iasă unul delicios. Pentru asta, trebuie să fii mai întâi atent la soiul de cartofi ales deoarece cartoful potrivit se sfarămă mai ușor și oferă consistența potrivită. Un alt detaliu care poate face diferența pentru piureul tău este acela de a tăia cartofii în bucăți egale.

Pune apa rece pe foc și nu uita să adaugi de la început sare în apă. Se adaugă apoi cartofii tăiați în bucăți egale în apa care fierbe și se lasă până ce sunt gata. Unii bucătari sunt de părere că este bine să pui cartofii întregi la fiert, fără a-i curăța de coajă, deoaece astfel își păstrează mai bine aroma, iar cartoful nu reține la fel de multă apă ca atunci când este fiert bucăți.

O altă problemă ar putea fi și faptul că lași prea mult la fiert cartofii, iar ei devin făinoși. Dar și cartofii nefăcuți sunt o problemă, ei fiind greu de pasat. Astfel că cartofii sunt perfect fierți atunci când se poate trece lama cuțitului printr-o bucată fără să simți vreun soi de rezistență.

Apoi, cartofii conțin foarte mult amidon, iar produsele cu amidon nu trebuie amestecate excesiv deoarece se îngroașă și capătă consistență lipicioasă, în loc să fie ușor și pufos. Este mai bine, prin urmare,nu trebuie să folosești mixerul sau alt robot de bucătărie, ci trebuie, mai bine, să optezi pentru ustensilă cum ar fi zdrobitorul pentru cartofi.

Un alt secret este să ca ingredientele folosite să fie lăsate la temperatura camerei înainte să fie adăugate, fapt care ajută la absorbirea mai rapidă a lor de către cartofii fierbinți și te scutește de a amesteca prea mult piureul.