Cum poți face cumpărături de Paște, fără să iei amendă. Răspunsul Poliției Române

Cum poți face cumpărături de Paște, fără să iei amendă. Răspunsul Poliției Române

Deoarece ne apropiem de Săptămâna Mare și ne aflăm încă sub restricțiile impuse de starea de urgență, din cauza pandemiei de coronavirus, Poliția ne sfătuiește cum să facem cumpărăturile, riscăm să fim amendați.

Cum poți face cumpărături de Paște, fără să iei amendă. Răspunsul Poliției Române

În mod cert, mulți dintre noi ne punem întrebări atuni când ne pregătim să mergem la cumpărături pentru Paște, astfel că Poliția Română a răspuns la câteva dintre acestea.

  • 1. Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec îm declarație?

Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2. De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care îți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

  • 2. Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă?

Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

  • 3. Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș?

Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate.

La ce număr de infectări a ajuns România

În România este stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus. În țara noastră au fost confirmate până la această oră 5.467 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze strict din surse oficiale.Până în acest moment, în total, în România au murit 257 de persoane infectate cu coronavirus. Menționăm că primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI