Cum poți afla cât câștigă colegii tăi de serviciu. Date despre salariile pentru funcția ta

Cum poți afla cât câștigă colegii tăi de serviciu. Date despre salariile pentru funcția ta
Cum poți afla cât câștigă colegii tăi de serviciu. Date despre salariile pentru funcția ta

Aproape trei sferturi dintre angajațo ar dori să știe ce salariu au colegii lor. Venitul rămâne un subiect rabu în țările europene, iar companiile încearcă să păstreze secretul datelor salariale, iar foarte puțini angajatori includ informații privind salariul oferit în anunțurile de angajare. De altfel, există și companii care au demarat inițiative de a-și convinge angajații că remunerația oferită este cea corectă. Ce cred oamenii despre salarii și afișarea publică a acestora.

Cum poți afla cât câștigă colegii tăi de serviciu

Astfel, portalul Paylab a realizat un sondaj internațional privind tentația oamenilor de a afla cât câștigă colegii și cunoștințele lor. E normal să vorbim despre salariul nostru în privat? Majoritatea angajaților este de acord că datele salariale sunt confidențiale și un subiect de discuție sensibil.

Sondajul a fost realizat online din luna mai până în iunie 2017 în 9 țări europene, folosind un eșantion de 40.262 de angajați prin intermediul portalurilor salariale locale sub brandul Paylab și prin metode identice de achiziție a datelor. Acest studiu face parte din monitorul salarial Paylab, care observă în mod regulat tendințele legate de remunerație.

Persoanele cu venituri mai mici sunt mai deschise

Tot Paylab a încercat să stabilească dacă atitudinile față de salarii variază în funcție de nivelul veniturilor. Studiul a indicat că persoanele cu salariile mai mari sau mai mici sunt la fel de interesate să afle salariul celorlalți. Angajații cu venituri sub nivelul mediu sunt mult mai deschise cu discutarea acestui subiect cu cei din jur. Cel mai puțin probabil să divulge date salariale sunt cei care ocupă funcții de conducere. Doar angajații din managementul inferior și mediu și 39% din managerii de top afirmă că apropiații cunosc cât câștigă.

Dezvăluirea salariului este un proces imprevizibil în orice companie, iar conducerea și departamentul de resurse umane ezită adesea să facă acest pas. Dacă o companie nu este în măsură să comunice în mod clar politica salarială li și sistemul de bonusuri și beneficii care se aplică, atunci acest lucru poate face mai mult rău decât bine. Însă companiile ar trebui să fie deschise în comunicarea faptului că le pasă de compensarea corectă a angajaților lor. Compararea salariului tău se poate face AICI.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI