O fabrică importantă din România se închide. Toți angajații au rămas fără loc de muncă

O fabrică importantă din România se închide. Toți angajații au rămas fără loc de muncă
O fabrică importantă din România se închide. Toți angajații au rămas fără loc de muncă

Criza pandemică a îngenunchiat activitatea anumitor fabrici, motiv pentru care un gigant german a pus lacătul. Angajații au rămas fără loc de muncă, iar situația se prezintă descurajatoare. Motivul pentru care s-a închis fabrica, în cele ce urmează.

Se închide o fabrică importantă din România

O fabrică mare din țara noastră, cu peste 200 de lucrători, se va închide în urma problemelor cauzate de pandemia de noul coronavirus. Mai exact, este vorba despre fabrica de pantaloni RHM Pants din judeţul Covasna, ce aparţine producătorului german Dr. Bock Industries.

Pentru că românii au traversat un moment de cumpănă, cererile au început să scadă dramatic, iar comenzile de la cei mai importanți clienți au fost anulate.

„Prin urmare, Consiliul de administraţie şi Consiliul de supraveghere au decis închiderea uzinei RHM Pants din Estelnic (România), deoarece pierderile nu pot fi compensate prin măsuri pe termen scurt şi nu se preconizează o redresare pe termen scurt a pieţei“, informează reprezentanții companiei.

Prin urmare, 235 de angajați au rămas fără loc de muncă.

Scurt istoric al RHM Pants

Fabrica RHM Pants a fost înființată în anul 1992 și s-a poziționat ca una dintre cele mai mari companii de pantaloni de pe piața din România. Producătorul german – Dr. Bock Industries –, ce deține această companie a este, totodată, furnizor pentru branduri mari de îmbrăcăminte cum ar fi: Gant, Hugo Boss, Marc O’Polo, Zegna, Raffaelo Rossi sau Windsor.

Compania germană are fabrici deschise în Germania, Italia, Bulgaria, Ucraina și România, și a fost fondată în anul 1984 de către Dietrich Bock, care, în urmă cu 30 de ani, a venit în țara noastră și primul lucru pe care l-a făcut a fost să traseze în zăpadă locul unde urma să fie construită fabrica ce va hrăni 250 de angajați.

Prima comandă a fost lansată de germanii de la Hugo Boss care au solicitat de 1,5 milioane de bucăţi fără ca măcar să vadă o singură pereche de blugi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI