Cum pot ieși din casă șoferii care au nevoie de ITP. Ce trebuie să bifeze în declarația pe propria răspundere

Cum pot ieși din casa șoferii care au nevoie de ITP?

Cum poți ieși din casă dacă ești șofer și ai nevoie de ITP? Iată ce trebuie să ai bifat în declarația pe propria răspundere pe care ești nevoit să o ai la fiecare deplasare de la domiciliu către oricare altă locație!

Cum pot ieși din casă șoferii care au nevoie de ITP?

Autoritățile au luat măsuri foarte stricte pentru limitarea răspândirii coronavirului, dar nu exagerate. Românii au voie să-și părăsească locuințele doar pentru a-și asigura lucrurile necesare de zi cu zi lor sau membrilor de familie în vârstă care sunt obligați să rămână în locuințe. Șoferii pot ieși din casă pentru efectuarea ITP-ului. Trebuie doar să bifeze o căsuță anume în declarație. Registrul Auto Român informează că verificarea ITP nu va fi amânată în această perioadă cu un risc ridicat. Conducătorii auto trebuie doar să bifeze în declarația pe propria răspundere punctul doi – asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor – conform reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și ale Ggrupului de Comunicare Strategică.

De asemenea, Registrul Auto Român anunță și că toate reprezentanțele sale din țară au fost dezinfectate, igieizate și că toate măsurile de prevenție și protecție pentru angajați și clienți sunt respectate și în conformitatea cu sublinierile autorităților. În perioada aceasta, timpii pentru eliberarea actelor au fost scurtați. „ITP rămâne un demers responsabil și obligatoriu pentru întregul angrenaj al siguranței în trafic”, mai scrie în mesajul de pe pagina de Facebook RAR.

Cum pot ieși din casă șoferii care au nevoie de ITP?
Cum pot ieși din casă șoferii care au nevoie de ITP?

Măsurile din scenariul 4

  • intrarea unor zone/focare în carantină strictă, ceea ce înseamnă limitarea libertăţii de mişcare în public.
  • izolare forţată la domiciliu şi a persoanelor neinfectate, pentru limitarea răspândirii virusului
  • interzicerea adunărilor de persoane şi sub 100 de participanţi
  • închiderea unităţilor comerciale non-esenţiale (baruri, restaurante, magazine cu alt specific decât cel alimentar/medical/)

„Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv. Totodată, menționăm faptul că, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus”
Grupul de Comunicare Strategică

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI