Cum pot fi femeile mai fericite: studiul care îți oferă răspunsul pentru o viață lungă

Cum pot fi femeile mai fericite: studiul care îți oferă răspunsul pentru o viață lungă

Ne dorim cu toții să fim mai fericiți, mai relaxați și să ducem o viață lungă. Un studiu recent arată că răspunsul la aceste dorințe este mai aproape decât ai crede.

Dacă nu îți aduci aminte când ai făcut prima oară o plimbare prin parc sau prin pădure, ai o problemă. Un studiu relizat de către Harvard T.H. Chan School of Public Health și Brigham Women’s Hospital a ajuns la concluzia că o viață lungă pentru femei poate fi derivată dintr-o interacțiune constantă cu natura în general sau cu plante, în particular.

Deși pare un lucru evident la prima vedere, nu mai puțin de opt ani de cercate au fost investiți în această analiză, pentru a se ajunge la o concluzie fără echivoc. Dacă îți petreci ziua înconjurată de vegetație, îți sporești longevitatea. Natura este o ocazie unică pentru a interacționa cu cei din jur într-un mediu mai sănătos. În plus, facilitează efortul fizic, un detaliu care vine cu propriile beneficii incontestabile. Nu în ultimul rând, orice pădure este mai puțin poluată decât cartierul în care îți desfășori cea mai mare parte a activității.

Chiar și dacă le cultivi în casă, plantele au un beneficiu important asupra sănătății mentale și îți reduc semnificativ riscul depresiei. Ar fi ideal să dedici timp plimbărilor în parc, dar dacă stilul de viață nu îți permite asta, câteva ghivece cu flori și diverse plăntuțe îți vor spori productivitatea, vor purfica aerul din încăpere și îți vor micșora tensiunea.

Interacțiunea cu vegetația scade rata mortalității, dar ar fi să-l crezi pe Peter James, cercetător asociat la Harvard Chan School, în cadrul departamentului de epidemologie. Dacă vrei să scapi sau să previi depresia, înconjoară-te de flori și copaci. Acestea vor micșora riscul de probleme respiratori și anumite forme de cancer. Conform acestu studiu recent, femeile care petrec mult timp în natură sau pe lângă plante, au un risc mai mic cu 34% de a muri din cauza unor probleme respiratorii și cu 13% mai mic de a muri de cancer.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI