Cum plantezi magnolia în noiembrie. Metoda perfectă de îngrijire pentru o înflorire abundentă la primăvară

de: Sabina Anastasia
17 11. 2023

Chiar și toamna, treburile ce țin de grădinărit nu ajung niciodată la capăt. A învăța cum să plantezi magnolie în noiembrie poate să îți transforme complet curtea. În sezonul de primăvară, arborele va înflori abundent, dacă îl îngrijești corespunzător încă din momentul punerii sale în pământ.

Lista instrumentelor de care ai nevoie pentru a planta arborele de magnolie

  • o lopată din oțel inoxidabil
  • un compost de bună calitate (cele mai multe soiuri de magnolie preferă condițiile ușor acide)
  • mulci organic (din așchii de scoarță putrezită, gunoi de grajd sau compost de grădină)
  • un suport sau un par de care să sprijini magnolia
  • îngrășământ (magnolia trebuie fertilizată de 2-3 ori pe an: primăvara, vara și toamna)
  • puiul de magnolie (asigură-te că înflorește primăvara sau vara devreme)

Cum trebuie să arate locul în care plantezi magnolia

Să știi cum să plantezi magnolia este esențial, însă la fel de important este să știi și unde să o pui. Alege un loc din grădină cu sol bine drenat, ușor acid, expus la razele de soare sau în cel mai rău caz la umbră parțială. Nu uita: magnolia iubește soarele, însă preferă să fie adăpostită de vântul puternic.

Important! Când nu este expusă la soarele intens, rădăcina magnoliei se stabilește mult mai bine în sol, de aceea luna noiembrie este perfectă pentru a planta acest arbore.

Citește și: Câte soiuri de magnolie există în România. Cum se îngrijesc corect, de fapt

Cât de largă și adâncă să sapi groapa în care pui arborele de magnolie

Pregătește, apoi, spațiul în care să pui magnolia. Sapă o groapă de două ori mai largă, dar la fel de adâncă precum rădăcina arborelui tânăr de magnolie, pe care vrei să-l pui în pământ. Amestecă solul îndepărtat cu compost, pentru a îmbunătăți condițiile de drenaj și fertilitatea solului.

Ia cu grijă arborele de magnolie și pune-l în centrul găurii de aceeași adâncime, pe care ai săpat-o în pământ. Umple spațiul din jur cu solul amestecat cu compost și bătucește-l ușor. După plantare, este bine să uzi solul, pentru a te asigura că și rădăcinile sunt umezite ușor.

Citește și: Ce să plantezi în curte în luna noiembrie. Florile și plantele care sunt ideale în final de toamnă

De ce să nu pui mulci pe trunchiul arborelui de magnolie, ci la baza lui

Nu pune imediat strat de mulci organic în jurul tău. Așteaptă ceva timp, câteva ore, înainte de a-l aplică. Ai grijă, de asemenea, să nu pui mulci niciodată direct pe trunchiul arborelui de magnolie, ci la baza lui. În acest fel, se va reține umiditatea, iar temperatura din sol va fi mereu potrivită.

Dacă magnolia riscă să fie afectată de curenții puternici de vânt, amplasează în jurul ei un suport, pe care să o sprijini. Poți să pui alături de trunchiul arborelui și un simplu par, de care să îl legi.