Dacă ești fan(ă) a grădinăritului, cu siguranță o mare parte din atenția ta o îndrepți către flori și plante. În materialul de astăzi, Playtech Știri îți explică ce trebuie să plantezi în grădină sau în curte în luna noiembrie, pentru a te bucura de o priveliște frumoasă odată cu revenirea primăverii.
Noiembrie vine la pachet cu numeroase schimbări din punct de vedere meteorologic și nu numai. Zilele devin mai scurte, nopțile mai lungi, iar temperaturile scad drastic. De obicei, penultima lună a anului aduce și primul îngheț, cu toate că în unele zone din România acest fenomen a avut loc deja.
Este important ca, în această perioadă a anului, grădinarii sau gospodinele să îngrijească în mod potrivit grădinile și curțile. În noiembrie, acestea au nevoie de atenție mai mult decât oricând, pentru a face față cu brio săptămânilor de iarnă aspră ce urmează.
Există unele activități ce trebuie neapărat îndeplinite în sezonul de toamnă, pentru ca florile și plantele să se dezvolte corespunzător odată cu revenirea primăverii. Curățarea și tăierea lor sunt doar două aspecte importante când vine vorba despre îngrijirea lor înainte de iarnă.
Dacă vrei să îți pregătești grădina sau curtea pentru următorul sezon de primăvară, Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi ce flori, plante sau soiuri de arbori poți să plantezi în pământ în luna noiembrie. Vor înflori foarte frumos în martie!
Fructele de pădure, soiul Hinnonmaki Red, sunt perfecte pentru condițiile reci de mediu. Aceste plante verticale, puse în pământ în luna noiembrie, vor dezvolta fructe dulci, de culoare roșu-violet. Sunt foarte ușor de cultivat. Nu trebuie să faci altceva decât să le strângi de pe crenguțe.
Există și un soi de mere ce poate fi pus în pământ în luna noiembrie. Este vorba despre Pomona Fruits, ce prezintă o gamă largă de mere. Fructele sale sunt foarte suculente și pline de vitamine.
Citește și: 5 plante care vor atrage norocul în casa ta în această toamnă. Surpriză la numărul 2
Cireșele Fuji sau Prunus Kojo-no-mai sunt alte fructe pe care trebuie să le pui în pământ în penultima lună a anului, dacă vrei să te bucuri de ele odată cu revenirea primăverii. În luna martie, au flori albe, delicate. Fructele acestui arbore sunt dulci și gustoase.
În noiembrie se pune în pământ și gardul viu. Dacă ai visat de ceva vreme să îți organizezi curtea în acest fel, penultima lună a anului este intervalul perfect pentru a face acest lucru. Gardurile vii prezintă un ritm de creștere lent, însă oferă o imagine elegantă curții tale.
Citește și: Florile care se plantează toamna în grădină. Ce să afli înainte să te apuci de grădinărit
Hortensiile pot să fie înmulțite tot în luna noiembrie. Taie o bucată de tulpină de floare, de circa un metru, îndepărtează-i vârful și planteaz-o în curte sau grădină, într-un loc adăpostit de vânt. La fel poți să procedezi și cu lalelele. Vor înflori frumos la început de primăvară.