Atunci când prăjești anumite preparate în tigaie, ai tendința să folosești ulei din abundență. După ce ai terminat de gătit, specialiștii spun că poți refolosi uleiul din tigaie de maximum încă două sau trei ori, atâta timp cât uleiul a fost filtrat de impurități. Iată trucul genial care te ajută să scapi de această corvoadă.
După ce ai prăjit chiftele, cartofi sau gogoși, uleiul din tigaie trebuie filtrat cu simț de răspundere, dacă vrei să-l refolosești la o altă sesiune de gătit.
Specialiștii în gastronomie pun accent pe faptul că uleiul în care ai prăjit produse din carne trebuie reutilizat pentru aceeași categorie de alimente, precum fripturi, chiftele, copănele și alte produse de origine animală.
Recomandat este să folosești ulei de floarea soarelui sau ulei din porumb pentru a prăji carnea. După ce ai terminat preparatul, este important să filtrezi uleiul și să-l păstrezi la rece, înainte de a-l pune din nou la uz.
Dacă vorbim de prăjirea legumelor, uleiul folosit pentru această operațiune se poate reutiliza pentru a frige legume, de cel puțin 3 sau 4 ori și se filtrează după fiecare folosire.
În cazul în care te întrebi cum anume poți filtra uleiul din tigaie, ei bine, tot ce trebuie să faci este să-l treci printr-un tifon care va absorbi impuritățile, negreala și resturile de prăjeală. Apoi, vei pune uleiul într-o cratiță curată, în care vei prăji câteva felii groase de cartofi.
Gospodinele te avertizează să fii foarte atent atunci când prăjești alimente, deoarece uleiul sare și îți poate lăsa semne pe piele, dacă nu porți mănuși speciale. Motivul pentru care uleiul sare din tigaie este pentru că lichidul conține apă.
Prin urmare, internauții au găsit un truc genial la care poți apela de fiecare dată când prăjești carne, cartofi sau clătite. Tot ce trebuie să faci este să presari sarea pe care o pui, de obicei, în bucate.
Prin urmare, dacă vrei ca uleiul încins să nu păteze pereții, aragazul sau, mai rău, pielea ta, atunci trebuie să presari puțin din solniță și lucrurile se rezolvă. Sarea trebuie pusă atunci când uleiul începe să se încigă.