Cum păstrezi țelina proaspătă și crocantă chiar și 4 săptămâni. Trucul care te ajută să faci economie la bani

de: Ana Chivu
12 07. 2022

Țelina este o plantă din familia Apiaceae. Ea poate atinge o înălțime de până la 1 metru. Frunzele sale sunt mari, iar florile au de obicei culori deschise. Aceasta este des folosită în preparate de peste tot din lume, iar nutriționiștii recomandă consumul său. Cu siguranță gospodinele au observat cum se strică destul de rapid. Există câteva variante care să te ajute în acest caz. Ce trebuie să faci ca să o păstrezi în frigider chiar și 4 săptămână?

Cum să păstrezi țelina proaspătă: rezistă chiar și 4 săptămâni

Țelina este des folosită de gospodine în diverse preparate sau sucuri. Poți să utilizezi frunzele de la aceasta, dar și rădăcina. Cu toate astea, mulți dintre bucătari au putut observa cum ea se strică destul de repede, iar în primul rând își pierde textura.

Există un truc ce te poate ajuta să o păstrezi mai mult timp în frigider în cazul în care cumperi o cantitate mai mare. Un detaliu la care trebuie să fii atent este chiar ambalajul.

Producătorii le învelesc deseori în plastic, dar nu în totalitate. Mai exact, pe produs poți observa cu ușurință câteva găuri pentru aer, lucru care înseamnă că ea nu trebuie păstrată într-un loc fără puțin aer.

Detaliul vine de la producător

Mike de la Kitchen Tips Online a început: „Care este cel mai bun mod de a păstra țelina? Ei bine, putem obține un indiciu dacă ne uităm la ambalajul de la producător în care au pus țelină după ce o recoltează.

„Rețineți că folosesc ambalaje din plastic, dar lucrul interesant pe care ar trebui să-l rețineți este că ambalajul din plastic este deschis la capăt și are găuri mici. „Asta ne spune că producătorul nu crede că este o idee bună să înveliți complet țelina în plastic.”

Specialistul a învelit țelina strâns în folie de aluminiu la capete. Chiar și tulpina se menține proaspătă dacă o pui în modul acesta. Nu contează dacă o desfaci și mai folosești în tot acest timp din ea, pentru că folia de aluminiu o va ajuta să aibă o textură perfectă.

Este sugerat să cumperi totuși exact cât consumi și cât ai nevoie pentru preparatele pentru mese apropiate. În cazul în care ajungi mai rar la cumpărături, folosește-te de acest truc și vei observa că funcționează. Este recomandat să bei deseori sucuri din frunze de țelină în combinație cu alte fructe sau legume. De asemenea, poți face și sosuri din toate acestea.