Cum păstrezi proaspete legumele și fructele. Secretul știut de puține gospodine

de: Dumitrache Diana
20 09. 2020

Gospodinele adevărate îşi dezvăluie secretele şi îţi spun cum păstrezi proaspete legumele şi fructele. E mai simplu decât ţi-ai fi închipuit. Trebuie doar să ţii cont de câteva reguli.

Aşa păstrezi proaspete legumele şi fructele

Dacă obişnuieşti să arunci multe dintre alimentele pe care le cumperi pentru că nu apuci să le mănânci în timp util şi le găseşti deja alterate în frigider, atunci trebuie să afli câteva trucuri care te vor scăpa de această problemă. Gospodinele adevărate îşi dezvăluie secretele şi îţi explică tot ce trebuie să faci pentru a păstra proaspete cât mai mult timp legumele şi fructele. Astfel, vei reuşi să economiseşti bani şi să nu mai ajungi să pui la coşul de gunoi atât de multe produse.

Un prim lucru foarte important este să nu pleci la cumpărături până nu îţi faci o listă de ingrediente necesare pentru a găti mesele planificate pentru următoarele zile. De asemenea, nu este indicat să mergi în supermarketuri atunci când îţi este foame pentru că vei avea tendinţa de a umple coşul cu tot felul de alimente pe care nu vei avea timp să le consumi şi vor sfârşi la gunoi.

Un alt lucru de care trebuie să ţii cont este prospeţimea legumelor şi a fructelor, fie că le achiziţionezi din pieţe sau magazine. De asemenea, fii atent la alimentele care sunt mai perisabile şi consumă-le în funcţie de acest aspect. Modul în care sunt păstrate este iarăşi un lucru important. De exemplu, unele legume trebuie păstrate în ambalajele în care le-ai cumpărat (frunzele de salată gata spălate, morcovul, ceapa, fructele de pădure), în timp ce altele trebuie transferate pe prosoape de hârtie (avocado, kiwi, piersici) sau puse în apă (verdeţurile proaspete).

Cum păstrezi proaspete legumele și fructele. Secretul știut de puține gospodine

Temperatura din frigider, extrem de importantă

Specialiştii atrag atenţia şi asupra faptului că sunt anumite fructe şi legume care nu trebuie păstrate la frigider, ci în locuri răcoroase şi ferite de lumina soarelui. Printre acestea se numără cartofii, roşiile, ţelina rădăcină, fasolea verde, vinetele, bananele sau castraveţii.

Dacă până acum nu ai dat mare importanţă acestui aspect, trebuie să ştii că temperatura şi umiditatea din frigider au o mare legătură cu alterarea alimentelor. Astfel, cei de la USDA (Departamentul Agriculturii din Statele Unite ale Americii) recomandă ca aparatul să fie setat la 4,5°C tocmai pentru a evita acest lucru. Mai mult, în cazul în care frigiderul este echipat cu rafturi speciale pentru legume şi fructe, ţine cont şi de acest aspect.