Cum păstrezi mașina de spălat rufe ca nouă mai mult timp. Trebuie să faci doar 3 lucruri simple VIDEO
Mașina de spălat rufe reprezintă unul dintre cele mai utile electrocasnice din casă, mai cu seamă atunci când ai o familie numeroasă și extrem de puțin timp la dispoziție pentru curățarea hainelor. Pentru că a devenit vitală în viețile noastră, aceasta necesită o atenție sporită pentru a menține cât mai mult timp funcționalitatea sa. Aplică câteva trucuri simple și utile, care te ajută să păstrezi mașina de spălat rufe ca nouă pentru o perioadă mai lungă de timp.
Trucurile care te ajută să păstrezi mașina de spălat rufe ca nouă
Utilizarea frecventă a mașinii de rufe poate provoca numeroase defecțiuni, în ciuda faptului că aparatul este totuși conceput să reziste un timp îndelungat. Pentru a preveni aceste neplăceri, există câteva trucuri care te ajută să păstrezi mașina de spălat rufe ca nouă. Este indicat să aplici aceste reguli frecvent. Un prim pas este să te asiguri că depunerile de calcar, mucegai și praf nu reduc calitatea funcționării aparatului.
De asemenea, atunci când o folosești, asigură-te că ai golit buzunarele hainelor pentru a nu rămâne obiecte care ar putea interveni în procesul de spălare. Totodată, este foarte important să nu încarci excesiv mașina de rufe pentru că hainele nu se vor mai curăța la fel de bine, iar ciclul de spălare va fi îngreunat. Pe termen lung, mașina poate fi afectată.
Ce să faci pentru a prelungi durata de viață a mașinii de rufe
Depunerile de murdărie și praf în interiorul mașinii pot fi supărătoare și pot afecta funcționarea sa. În contact cu apa, praful depus pe tambur sau pe componentele interne ale mașinii forma un amestec care intră în fibrele hainelor. Pentru a preveni această neplăcere, șterge mașina cu o cârpă umedă cel puțin o dată pe săptămână. Curăță frecvent ușa și garnitura de cauciuc care o înconjoară.
Este important să menții caseta pentru detergent curată. Aceasta trebuit curățată periodic de detergent, chiar dacă acesta este lichid și se dizolvă mai ușor în timpul spălării. Mucegaiul poate apărea în această casetă din cauza umezelii și reziduurile de agent de spălare. Intrat în circuitul de spălare, mucegaiul afectează componentele mașinii și țesăturile. Curăță frecvent sertarul cu apă caldă și săpun.
Îndepărtează calcarul cu ajutorul diferitelor soluții existente. Aceste depuneri apar pe elementele de încălzire, cuvă, conducte, pe componentele din plastic sau alte accesorii ale mașinii și pot duce la corodarea lor. Apelează la soluțiile de cumpărat sau folosește o variantă pe bază de bicarbonat de sodiu sau oțet și vei observa că procedeul spălării va fi îmbunătățit. De asemenea, păstrarea curățeniei va economisi energie, mașina de spălat urmând ciclul său normal.
Curăță frecvent componentele mașinii de rufe
Totodată, poți curăța inclusiv filtrul mașinii. Dacă te confrunți cu un miros neplăcut al hainelor, încearcă să cureți filtrul. Acesta se regăsește în general în partea de jos, în zona frontală sau în una dintre lateralele mașinii de rufe, fiind prevăzut cu un mic capac. Deschide capacul și deșurubează filtrul, având grijă la cantitatea de apă ce poate ieși, de la spălarea anterioară. Curăță-l sub un jet de apă caldă.
Pentru a elimina mirosul neplăcut, cauzat de acumularea de bacterii și mucegai, setează programul de prespălare și adaugă în compartimentul de detergent o jumătate de pahar de oțet. Curăță periodic cauciucul din zona tamburului pentru că și aici se pot acumula bacterii. De asemenea, după utilizare, lasă ușa mașinii deschisă, astfel încât să fie ventilată bine.